Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποδεχτείτε την άνοιξη με φλοράλ

Υποδεχτείτε την άνοιξη με φλοράλ

Αμέτρητες οι φετινές τάσεις της μόδας, αλλά το φλοράλ εξακολουθεί να αποτελεί το κατεξοχήν ανοιξιάτικο trend και για φέτος.

Χιλιάδες trends μετράμε και φέτος την άνοιξη. Οι εβδομάδες μόδας βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και οι συλλογές των σχεδιαστών σχολιάζονται ακατάπαυτα. Όσο διανύουμε την εποχή της άνοιξης το μυαλό των περισσότερων γυναικών και όχι μόνο, φαντάζεται ένα ατέλειωτο Σαββατοκύριακο στην εξοχή με μια ηλιόλουστη ημέρα και την ευωδιά των λουλουδιών να δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα για να απολαύσει κανείς τη φύση και την ομορφιά της.

Σε αυτή τη φαντασίωση στηρίζονται λοιπόν και οι γνώστες της υψηλής ραπτικής και αξιοποιούν το λουλουδένιο μοτίβο της άνοιξης με δυο μοναδικούς τρόπους, το φλοράλ που γνωρίσαμε πίσω στη δεκαετία του 60, αλλά πιο εκσυγχρονισμένο και το micro φλοράλ.

Η βασική διαφορά των δυο λουλουδένιων τάσεων έγκειται στο μέγεθος των ανθών που ράβονται στα υφάσματα των ρούχων της κάθε συλλογής. Οι σχεδιαστές χωρίζονται σε δυο στρατόπεδα και ο καθένας αξιοποιεί την τάση του λουλουδιού που του ταιριάζει.

Αναδρομή στη δεκαετία του 60 επέλεξε να κάνει ο οίκος του διδύμου Dolce & Gabbana αποτυπώνοντας στα ρούχα της φετινής κολεξιόν έντονα μεγάλα λουλούδια σε απίθανες αποχρώσεις.

Το μοτίβο των μεγάλων λουλουδιών ακολουθεί και ο οίκος Gucci και τα σχεδιάζει πάνω σε φορέματα που μοιάζουν να έχουν βγει από τη δεκαετία του 60 και του 70. Η ζωντάνια και η έντονη απόδοση των χρωμάτων είναι ικανές να μαγέψουν κάθε λάτρη της μόδας.

Άλλοτε ήσυχα, κι άλλοτε έντονα άνθη λουλουδιών σχεδιάζει και ο Marc Jacobs, στην ανοιξιάτικη κολεξιόν του. Ο ανοιξιάτικος καιρός και οι υπέροχες δημιουργίες του είναι όλα όσα χρειάζεται μια γυναίκα αυτή την εποχή του χρόνου.

Στην αντίπερα όχθη, την πιο ήσυχη και πιο ρομαντική, όπου τα μικρά άνθη δίνουν μια πιο κλασσική και μινιμαλιστική αίσθηση στα ρούχα των σχεδιαστών, βρίσκεται ο οίκος Giambattista Valli. Αέρινα, ρομαντικά μακριά φορέματα με λουλουδένιες λεπτομέρειες έκλεψαν τις ματιές όσων απόλαυσαν τις δημιουργίες από κοντά.

Μια πιο αισθησιακή διάθεση δίνει στο φλοράλ μοτίβο ο οίκος Zimmermann, ο οποίος σχεδιάζει χωρίς αναστολές μίνι φούστες, λεπτά πουκάμισα με ντεκολτέ και κοντά off-shoulder φορέματα. Το φλοράλ στοιχείο μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε μια άκρως σέξι, θηλυκή και ανοιξιάτικη λεπτομέρεια.

Το φλοράλ παραμένει πάντα η απόλυτη ανοιξιάτικη τάση. Η διαχρονικότητα και η κομψότητα ενός φλοράλ ρούχου είναι όλα όσα ψάχνει μια γυναίκα για να ολοκληρώσει τα must have statement κομμάτια στη γκαρνταρόμπα της.

Sports in

LIVE: Μπάγερν – Άρσεναλ

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν - Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024