Με τα μαθήματα, τις προποήσεις, τις ξένες γλώσσες τα παιδιά είναι γνωστό ότι έχουν ένα αρκετά βεβαρημένο πρόγραμμα, το οποίο πολλές φορές δεν συμβαδίζει με το πρόγραμμα των γονιών τους.

Αυτό σκέφτηκαν και τρεις μητέρες από το Λος Αντζελες και δημιούργησαν το HopSkipDrive, μία εταιρεία αντίστοιχη με το «uber»που απευθύνεται στις μετακινήσεις των παιδιών.

Όπως αναφέρουν, το εγχείρημα ξεκίνησε προκειμένου να δώσουν λύση στο δικό τους πρόβλημα, αφού είναι τρεις μητέρες με οχτώ παιδιά, που χρειάζεται να πηγαίνουν σε πέντε διαφορετικά σχολεία και έχουν 25 διαφορετικές εξωσχολικές δραστηριότητες.

Η εφαρμογή, που έχει ξεκινήσει να επεκτείνεται σε περισσότερες περιοχές της Αμερικής, θεωρείται ιδιαίτερα εύχρηστη για τους γονείς. Ένας από τους κύριους λόγους είναι ότι στέλνει στους γονείς ενημερώσεις κατά την διάρκεια της διαδρομής, ενώ ήδη πριν ξεκινήσει η διαδρομή οι γονείς έχουν πληροφορίες σχετικά με τον οδηγό, αλλά και τη φωτογραφία του.

Όσον αφορά τη διαδικασία επιλογής των οδηγών, για να ηρεμήσουν τους ανήσυχους γονείς έχουν δημιουργήσει ένα πολύ αυστηρό σύστημα αξιολόγησης. Συνεργάζονται μόνο με ανθρώπους που έχουν γνωρίσει αυτοπροσώπως και που κατέχουν πέντε ή παραπάνω χρόνια προϋπηρεσίας με παιδιά. Επίσης ζητούν από όλους τους οδηγούς τους να κρατήσουν σε αρχεία τα δακτυλικά τους αποτυπώματα.

Ένα αρνητικό που μπορεί να εντοπίσει κανείς στην συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ότι οι γονείς χρειάζεται να προγραμματίσουν τις διαδρομές των παιδιών τους, τουλάχιστον οχτώ ώρες πριν.