Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντυμένες στα πουά οι ανοιξιάτικες πασαρέλες

Ντυμένες στα πουά οι ανοιξιάτικες πασαρέλες

Το τρεντ που γνώρισε τεράστια επιτυχία από τη δεκαετία του 40 μέχρι και το 60, αναβιώνει στις φετινές ανοιξιάτικες κολεξιόν πολλών σχεδιαστών μόδας.

Την εποχή που η Μέριλιν Μονρόε και η Όντρεϊ Χέμπορν σαγηνεύανε τα πλήθη με την ομορφιά τους και το στυλ τους, οι μικρές βούλες σε μαύρο ή και άσπρο χρώμα στόλιζαν τα ρούχα τους, καθιερώνοντας το πουά ως την απόλυτη τάση της εποχής. Ο καιρός έχει γυρίσματα κι έτσι η πουά λεπτομέρεια στην γυναικεία ένδυση και όχι μόνο επιστρέφει και χτίζει από την αρχή γερά θεμέλια στο χώρο της μόδας, ξεκινώντας από την εποχή που του ταιριάζει καλύτερα, την άνοιξη.

Σχεδιαστές από όλο τον κόσμο αξιοποιούν τη διακριτική και διαχρονική λεπτομέρεια της παιχνιδιάρικης βούλας που απλώνεται είτε σε ολόκληρο το ρούχο, είτε σε μεμονωμένα σημεία του, χαρίζοντας στην εμφάνιση των γυναικών μια ρετρό διάθεση με άφθονη φινέτσα.

Στην κολεξιόν για την άνοιξη/καλοκαίρι του 2018, το αμερικάνικο brand Rodarte πρόσθεσε το πουά στη συλλογή του. Ασπρόμαυρο πουά σε φούστα και τοπάκι από τούλι αλλά και πουά φόρεμα με ροζ βάση και φλοράλ στοιχεία ήταν μερικές από τις φετινές ανοιξιάτικες προτάσεις.

Η σχεδιάστρια Καρολίνα Χερέρα δε αγνόησε την τάση του πουά, διατηρώντας τη συνηθέστερη μορφή σε ασπρόμαυρες αποχρώσεις. Προσέγγισε ωστόσο λίγο διαφορετικά τη σικάτη βούλα στα ρούχα της, μεγεθύνοντας τον όγκο της.

Ο 28χρονος Σιμόν Πορτ Ζακεμούς αναπόλησε στην ανοιξιάτικη κολεξιόν του, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Πικάσο του Παρισίου, την ομορφιά της Μέριλιν Μονρόε όταν εκείνη φωτογραφιζόταν με το πουά μπικίνι της. Μια πιο σύγχρονη και νεανική ματιά έδωσε ο σχεδιαστής στο πουά ολόσωμο μαγιό που μάγεψε στην πασαρέλα.

Ο καλλιτέχνης και σχεδιαστής μόδας, Τζέισον Γου επέλεξε τόσο το πουά μοτίβο, όσο και το συνδυασμό του με άλλα διαφορετικά μοτίβα, κεντρίζοντας την προσοχή του γυναικείου κοινού. Η επιλογή του να πειραματιστεί με το ταίριασμα διαφορετικών σχεδίων ταίριαξε ιδανικά στην ανοιξιάτικη διάθεση της κολεξιόν του.

View this post on Instagram

Backstage moments #jasonwu #spring2018

A post shared by Jason Wu (@jasonwu) on

Το brand Ganni από την Κοπεγχάγη αξιοποιεί την τάση του πουά τόσο στο κλασσικό μικρό μαύρο φόρεμα, αλλά και στα γυαλιστερά παντελόνια με ύφασμα που θυμίζει σατέν, καταργώντας τη ψευδαίσθηση που τα θέλει να θυμίζουν παντελόνια πιτζάμας.

https://www.instagram.com/p/Bgt1kC3HlJn/?taken-by=ganni

Ταυτόχρονα, η Τζοάνα Ορτίζ εκμεταλλεύεται το πουά και σχεδιάζει ρομαντικά πουά φορέματα και φούστες που ταιριάζουν απόλυτα στον αέρα της άνοιξης και της ανέμελης διάθεσης που τη συνοδεύει.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024