Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Για κλοπή κατηγορούνται οι δημιουργοί του Stranger Things

Για κλοπή κατηγορούνται οι δημιουργοί του Stranger Things

Σκηνοθέτης κατηγορεί τους δημιουργούς του Stranger Things ότι έκλεψαν την ιδέα από την ταινία μικρού μήκους που είχε δημιουργήσει με τίτλο «Montauk»

Για κλοπή κατηγορούνται οι δημιουργοί του «Stranger Things», της σειράς φαινόμενο του Netflix που έχει δημιουργήσει φανατικό κοινό.

Συγκεκριμένα λοιπόν, ο σκηνοθέτης Τσάρλι Κέσλερ κατέθεσε μήνυση κατά των αδερφών Ντάφερ, κατηγορώντας τους ότι έκλεψαν την ιδέα για την επιτυχημένη σειρά από την ταινία μικρού μήκους με όνομα «Montauk» που είχε δημιουργήσει το 2011 και μοιράστηκε μαζί τους σε ένα πάρτι κατά τη διάρκεια του Tribeca Film Festival.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, ήθελε να μεγαλώσει την ταινία του και από ταινία μικρού μήκους, ήθελε να την κάνει κανονική.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο σκηνοθέτης, λίγο καιρό μετά, το 2014, τους παρουσίασε σενάριο, ιδέες και ιστορία για την ταινία, όμως εκείνοι τα χρησιμοποίησαν για να δημιουργήσουν το Stranger Things.

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί ένα δημοσιευμένο κείμενο του Variety το 2015, όπου αναφέρει πως το Netflix παρήγγειλε μια νέα σειρά με όνομα «Montauk» των αδερφών Ντάφερ και στη συνέχεια περιγράφει αυτό που εμείς γνωρίζουμε σήμερα ως Stranger Things, με τη μόνο διαφορά ότι αρχικά αναφερόταν ότι η ιστορία θα διαδραματιστεί στο Long Island και τελευταία στιγμή «μεταφέρθηκε» στην Ιντιάνα.

Όσον αφορά και τις δύο σειρές αφορούν τις φήμες μιας μυστικής στρατιωτικής επιχείρησης με εν ονόματι «Project Montauk» και φέρεται να αφορά πειράματα πάνω σε ανθρώπους και είναι βασισμένες στο βιβλίο «The Montauk Project: Experiments in Time».

Απόσπασμα από την ταινία μικρού μήκους

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024