Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Χανγκτσόου στο Μέγαρο Μουσικής

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Χανγκτσόου στο Μέγαρο Μουσικής

Η συναυλία στις 16 Απριλίου περιλαμβάνεται στο πλαίσιο πολιτιστικών ανταλλαγών του έτους Ελλάδας - Κίνας

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Χανγκτσόου (Hangzhou Philharmonic Orchestra-HPO) έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα πλέον διακεκριμένα κινεζικά σύνολα. Μέσα σε εννιά χρόνια από την ίδρυσή της (2009), έκανε αισθητή την παρουσία της αναπτύσσοντας ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων: συναυλίες συμφωνικής μουσικής και μουσικής δωματίου, παραστάσεις όπερας και μπαλέτου, μουσική για τον κινηματογράφο και ηχογραφήσεις.

Επικεφαλής της είναι ο Yang Yang, ένας νεαρός αρχιμουσικός που εντυπωσίασε το ευρωπαϊκό κοινό το 2006, αποσπώντας το α’ βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό διεύθυνσης ορχήστρας «Δημήτρης Μητρόπουλος» στην Αθήνα.

Με τη Φιλαρμονική της Χανγκτσόου συμπράττει ο βραβευμένος κινέζος βιολονίστας Ning Feng, σολίστ παγκόσμιας ακτινοβολίας. Στην εμφάνισή του στο Μέγαρο Μουσικής (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Δευτέρα 16 Απριλίου στις 20:30) ερμηνεύει το υψηλών απαιτήσεων «Πρώτο κοντσέρτο για βιολί» του Ντμίτρι Σοστακόβιτς.

Το πρόγραμμα της βραδιάς συμπληρώνουν η εισαγωγή από την όπερα «Ο Ιπτάμενος Ολλανδός» του Ρίχαρντ Βάγκνερ και οι «Συμφωνικοί χοροί» του Σεργκέι Ραχμάνινοφ.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών του έτους Ελλάδας–Κίνας και αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Φόρμιγξ.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024