Για αντικειμενικές διαδικασίες στην επιλογή των νέων γενικών γραμματέων των υπουργείων μιλά στα «ΝΕΑ» η Ολγα Γεροβασίλη και αρνείται τις κατηγορίες της ΝΔ περί κομματικοποίησης του κράτους.
Στη συνέντευξή της η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης χαρακτηρίζει νεοφιλελεύθερη Δεξιά τη ΝΔ που θέλει απολύσεις και κομματικό κράτος.

Κομματικοποίηση ή αποκομματικοποίηση του κράτους; Μέχρι και θέμα στις Βρυξέλλες έγινε, ενώ η ΝΔ επικαλείται και στοιχεία. Τι απαντάτε;
Η ΝΔ αντιμετωπίζει με μια ασύλληπτη και επικίνδυνη ιδιοκτησιακή λογική το Δημόσιο. Αυτό οφείλεται στη λουδοβίκεια αντίληψη του προέδρου της ότι αυτός «είναι το κράτος» και ως εκ τούτου τα κλειδιά του κράτους τού ανήκουν. Γι’ αυτό εκτιμά ότι μπορεί να απολύει όποιους και όσους θέλει, όποτε θέλει, όπως έκανε και στο πρόσφατο παρελθόν. Επί θητείας του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέλυσε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Τώρα, ως πρόεδρος της ΝΔ, εξαγγέλλει ότι θα απολύσει τους νέους γραμματείς των υπουργείων, όταν η επιλογή τους με δημόσιες προκηρύξεις και κρίσεις από ανεξάρτητη επιτροπή αποτελεί και μέρος των διεθνών συμφωνιών της χώρας.
Οσο για τα στοιχεία, είναι πασιφανές ότι η ΝΔ έχει προβληματική σχέση με την αριθμητική. Αρνούνται κατηγορηματικά να δουν τα στοιχεία της «Απογραφής», γιατί αυτά δεν επαληθεύουν το αφήγημά τους. Ακόμη και στις Βρυξέλλες η ΝΔ προσπαθεί να θέσει ζητήματα επιζήμια για τη χώρα, αλλά οι θεσμοί γνωρίζουν την αλήθεια και η προσπάθεια της ΝΔ θα της γυρίζει μπούμερανγκ. Εμείς ξεκαθαρίζουμε και διασφαλίζουμε ότι οι επιτελικές θέσεις στο Δημόσιο θα είναι προσβάσιμες σε όλους, ανεξάρτητα από την κομματική τους ταυτότητα. Δεν θα επιτρέψουμε, λοιπόν, την επιστροφή στο κομματικό κράτος.
Ολόκληρη τη συνέντευξη διαβάστε την εδώ: