Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κομψότητα και στυλ από τη Πριγκίπισσα του Μονακό

Κομψότητα και στυλ από τη Πριγκίπισσα του Μονακό

Η Γκρέις Κέλι στιγμάτισε τη δεκαετία του 50 με το στυλ και την κομψότητά της και παραμένει μέχρι και σήμερα fashion icon.

Η κομψότητα και το στυλ σε μια γυναίκα είναι απαραίτητα χαρακτηριστικά. Δεκάδες γυναίκες από το χώρο του θεάματος και της τέχνης άφησαν ιστορία όχι μόνο χάρη στο ταλέντο τους, αλλά και τις εντυπωσιακές τους εμφανίσεις. Εκτός λοιπόν από τον τίτλο της ως Πριγκίπισσα του Μονακό, η Γκρέις Κέλι ακόμη συζητιέται για το στυλ της.

Οι εμφανίσεις της ηθοποιού σε γνωστές ταινίες της δεκαετίας του 50 έχουν μείνει στην ιστορία του κινηματογράφου. Η Γκρέις Κέλι θεωρείται ακόμη μέχρι και σήμερα, 36 χρόνια μετά το θάνατό της, fashion icon. Οι πιο εντυπωσιακές και πολυσυζητημένες στυλιστικές της εμφανίσεις διακρίνονταν για την κομψότητα και τη λάμψη τους.

Στην ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ, «Το κυνήγι του κλέφτη», η Γκρέις Κέλι κάνει μια σαγηνευτική εμφάνιση που θυμίζει αρχαία Ελληνίδα. Η πρωταγωνίστρια εμφανίζεται, φορώντας ένα γαλάζιο αρχαιοελληνικό φόρεμα, με ασορτί τούλι περασμένο διαγώνια στον ώμο της και ένα επίσης γαλάζιο μικρό τσαντάκι. Τα μαλλιά της είναι πιασμένα σε ένα ελαφρύ κότσο. Μια εμφάνιση ανάλαφρη κι αέρινη.

Σκηνή από την ταινία «Το κυνήγι του κλέφτη».

Σε ακόμη μια ταινία του Χίτσκοκ, η νεαρή ηθοποιός εμφανίζεται φορώντας ένα μαύρο φόρεμα από τούλι με μια λεπτή ζώνη που αναδεικνύει τη λεπτή σιλουέτα της, τονίζοντας τη μέση της. Με το εντυπωσιακό φόρεμα συνδύασε ένα κολιέ γεμάτο πέρλες κι ένα φλογερό κόκκινο κραγιόν. Μια σικάτη και ταυτόχρονα σέξι εμφάνιση.

Η Γκρέις Κέλι στην ταινία «Σιωπηλός μάρτυρας».

Το 1955 βραβεύεται με το Όσκαρ Ά Γυναικείου Ρόλου για τη ρόλο της στην ταινία «Χωριατοπούλα». Η ηθοποιός επέλεξε ένα ολόλευκο σατέν φόρεμα που τράβηξε όλα τα βλέμματα και τα φλας πάνω της. Για σκουλαρίκια φόρεσε λεπτές πέρλες και μακριά λευκά γάντια έντυναν τα χέρια της, ενώ κρατούσε το πολυπόθητο βραβείο.

Η βραβευμένη ηθοποιός ποζάρει με το Όσκαρ που κέρδισε για το ρόλο της στην ταινία «Χωριατοπούλα».

Λίγα χρόνια μετά, την ημέρα του πολυπόθητου γάμου της, εντυπωσιάζει τα πλήθη με το νυφικό της. Ιβουάρ μετάξι και χειροποίητη δαντέλα 125 ετών ήταν τα βασικά στοιχεία του νυφικού της πριγκίπισσας που ολοκλήρωσαν τον παραμυθένιο γάμο της. Χρειάστηκαν 36 μοδίστρες και δουλειά έξι ολόκληρων εβδομάδων για να φτιαχτεί το νυφικό. Ένα πέπλο που έφτανε τα 82 μέτρα και ένα καπέλο καλυμμένο με πέρλες ήταν οι τελευταίες πινελιές της νυφικής εμφάνισης. Τα φλατ παπούτσια και η κάπα της ήταν επίσης διακοσμημένα με πέρλες.

Η Γκρέις Κέλι στο πλευρό του συζύγου της, Πρίγκιπα του Μονακό, Ρενιέ.

Ωστόσο δεν ήταν μονάχα τα μακριά εντυπωσιακά φορέματα, τα στοιχεία που εξύψωναν το στυλ της ηθοποιού. Είχε μια βαθιά προτίμηση στα κουστούμια, τα καπέλα, τα γυαλιά και τα κοσμήματα, κυρίως δε στα σκουλαρίκια.

Το στυλ της μάλιστα, επηρέασε τόσο πολύ που μια φίρμα στη Σκοτία, η «Pringle of Scotland», δημιούργησε μια συλλογή εμπνευσμένη από τη δεκαετία του 50 και την ηθοποιό με το εξαιρετικό στυλ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024