Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάσχα στα Μετέωρα και στη Λίμνη Πλαστήρα

Πάσχα στα Μετέωρα και στη Λίμνη Πλαστήρα

Αυξημένες οι κρατήσεις

Οι ακολουθίες είναι κατανυκτικές, με το φως των κεριών, την ευωδία του θυμιάματος, τη βυζαντινή μουσική, τα πάντα να συντελούν στη βίωση των Παθών. Το μοναδικό φυσικό περιβάλλον από τη μια και η τοπική παράδοση από την άλλη ικανοποιούν και τον πλέον απαιτητικό επισκέπτη που θα ήθελε να περάσει το Πάσχα στα Μετέωρα και στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας.

Τα μοναστήρια των Μετεώρων αποτελούν πόλο έλξεως επισκεπτών όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από ολόκληρον τον κόσμο. Η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Τρικάλων, Σωτήρης Φαμίσης, με επισκέπτες να έρχονται από όλον τον κόσμο, και κυρίως αυτήν την περίοδο από την Ασία, αλλά και τις βαλκανικές χώρες. Για την πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων τις μέρες του Πάσχα ο κ. Φαμίσης σημειώνει:

«Στις ξενοδοχειακές μονάδες της Καλαμπάκας, του Καστρακίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής, από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, αναμένεται να έχουμε αυξημένες πληρότητες που θα αγγίξουν το 100%, με τη ζήτηση βέβαια να αυξάνεται καθημερινά». Τα Μετέωρα αποτελούν βασικό τουριστικό προορισμό αυτήν την περίοδο, προσθέτει ο κ. Φαμίσης.

Λίμνη Πλαστήρα

Η Λίμνη Πλαστήρα, ένας κατάλληλος προορισμός για όσους επιζητούν την απόλαυση των διακοπών σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον, που συνδυάζει την ηρεμία, τα τοπικά προϊόντα και τη φιλοξενία, αλλά και για όσους αναζητούν εναλλακτικές δραστηριότητες, είναι έτοιμη από κάθε άποψη να δεχθεί τους επισκέπτες του Πάσχα, όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΚΕ «Λίμνη Πλαστήρα – Η λίμνη των τεσσάρων εποχών», Αντώνης Κρομμύδας.

Οι υποδομές είναι άριστες, καθώς η λίμνη Νικολάου Πλαστήρα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ποικιλία δυνατοτήτων για διαμονή, ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων (αθλητικών, περιβαλλοντικών, πολιτιστικών), καθώς και σημαντικούς περιβαλλοντικούς πόρους και αξιοθέατα. Οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της περιοχής κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Έχουν φτάσει για τις μέρες από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και τη δεύτερη μέρα του Πάσχα σε ποσοστό 80%, με τη ζήτηση να αυξάνεται καθημερινά.

Στην πόλη των Τρικάλων δίνουν ένα άλλο χρώμα αυτές τις μέρες οι βάρκες στον ποταμό Ληθαίο, που εδώ και τρία χρόνια είναι διαθέσιμες σε Τρικαλινούς και επισκέπτες. Επέστρεψαν μετά το χειμώνα, προσφέροντας μικρές αποδράσεις δροσιάς.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024