Αφιερωμένο στην Μάγια Αγγέλου είναι το σημερινό doodle της Google το οποίο γιορτάζει τα 90 χρόνια από την γέννηση της αμερικανίδας ποιήτριας και ακτιβίστριας.

Η Μάγια Αγγέλου, το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Marguerite Annie Johnson, γεννήθηκε στις 4 Απριλίου 1928. Ήταν αμερικανίδα ποιήτρια, τραγουδίστρια, πεζογράφος, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των πολιτών και καθηγήτρια πανεπιστημίου.

Κυκλοφόρησε επτά αυτοβιογραφίες, τρεις μελέτες, αρκετές ποιητικές συλλογές καθώς και μια λίστα από θεατρικές παραστάσεις, ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα μέσα σε 50 χρόνια. Έλαβε δεκάδες βραβεία και πάνω από 50 τιμητικές διακρίσεις.

Η Αγγέλου είναι περισσότερο γνωστή για τις επτά αυτοβιογραφίες της, οι οποίες επικεντρώνονται στην παιδική της ηλικία και στα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής της.

Το 1982 έγινε η πρώτη καθηγήτρια στο Τμήμα Αμερικανικών Σπουδών στο Wake Forest University της Βόρειας Καρολίνα, ενώ ήταν ενεργό μέλος του Κινήματος των Δικαιωμάτων των Πολιτών και εργάστηκε μαζί με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και τον Μάλκολμ Χ.

Η δρ. Αγγέλου έφυγε από την ζωή στις 28 Μαΐου του 2014, σε ηλικία 86 ετών.