Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Torino Film Lab: Μια εβδομάδα αφιερωμένη στο σινεμά

Torino Film Lab: Μια εβδομάδα αφιερωμένη στο σινεμά

Με μια επιτυχημένη εκδήλωση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Torino Film Lab στην Ελλάδα.

Με μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση, που οργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (EKK), ολοκληρώθηκαν μετά από μια εντατική εβδομάδα, το Σάββατο 24 Μαρτίου, οι εργασίες του Script Lab στην Ελλάδα, ενός από τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά εργαστήρια του Torino Film Lab (TFL).

Στην κατάμεστη αίθουσα του μηχανουργείου του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου (ΤΠΠΛ) παρευρέθηκαν πάνω από 300 σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, παραγωγοί και σπουδαστές του κινηματογράφου από την Ελλάδα και οι 32 εκπαιδευόμενοι του Script Lab από όλο τον κόσμο. Επίσης, στην εκδήλωση βρίσκονταν ο πρόεδρος, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και οι διευθυντές του ΕΚΚ, καθώς και οι σημαντικοί, με διεθνή εμπειρία, υπεύθυνοι, εκπαιδευτές και σύμβουλοι του Torino Film Lab.

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Βασίλης Κοσμόπουλος, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΕΚΚ, καλωσόρισε θερμά τους συμμετέχοντες, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να συνεργαζόμαστε και να φιλοξενούμε το Torino Film Lab για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το οποίο στα 10 χρόνια της δραστηριότητάς του έχει καταφέρει να γίνει ένα διεθνές σημείο αναφοράς για τα κινηματογραφικά δρώμενα. Αυτή η φιλοξενία εγκαινιάζει την προοπτική μιας ευρύτερης συνέργειας. Χαιρόμαστε, επίσης, που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση του ΕΚΚ για τη σημερινή εκδήλωση, η οποία είχε στόχο να σας φέρει σε επαφή με την ευρύτερη διεθνή δυναμική του TFL».

Στη συνέχεια, ο Ασημάκης Χαδουμέλλης, διευθυντής του ΤΠΠΛ, πήρε το λόγο μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του καθηγητή του ΕΜΠ και αντιπροέδρου του Δ.Σ. του ΤΠΠΛ, Δημήτρη Καλιαμπάκου και παρουσίασε συνοπτικά την ιστορία, τις δραστηριότητες και τη σχέση του Πάρκου με τις κινηματογραφικές παραγωγές.
Ακολούθως, ο Matthieu Darras, καλλιτεχνικός διευθυντής του Torino Film Lab, ευχαρίστησε το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για την άψογη συνεργασία και παρουσίασε συνοπτικά τη φιλοσοφία και τη μεθοδολογία του TFL.

Αμέσως μετά, τη σκυτάλη πήραν οι δύο καλεσμένοι εισηγητές του masterclass. O Franz Rodenkirchen, σύμβουλος συγγραφής σεναρίου και εκπαιδευτής στο TFL, παρουσίασε τις ιδιαιτερότητες της ανάπτυξης ενός σεναρίου σε σχέση με την αξιολόγησή του. Η Isabelle Fauvel, σύμβουλος σεναρίου και ιδρύτρια της γαλλικής συμβουλευτικής εταιρίας Initiative Film, αναφέρθηκε σε όλα τα στάδια της δημιουργικής διαδικασίας για μια επιτυχημένη ανάπτυξη ενός κινηματογραφικού σχεδίου.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα κοκτέιλ, όπου οι κινηματογραφιστές είχαν την ευκαιρία δικτύωσης και ανταλλαγής πληροφοριών για τις εμπειρίες τους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ακόμη, οι συμμετέχοντες συζήτησαν τους ευρύτερους προβληματισμούς τους για τον κινηματογράφο με τους εκπαιδευτές και τους συμβούλους του TFL, καθώς και με τους εκπροσώπους του ΕΚΚ.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου προτίθεται να συνεχίσει τις πρωτοβουλίες και τις στρατηγικές συνεργασίες που ενισχύουν την εξωστρέφεια και τη θέση του ελληνικού κινηματογράφου στο διεθνές κινηματογραφικό τοπίο.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024