Όσοι έχετε πληγωθεί από ένα αποκαρδιωτικό χωρισμό, όσοι έχετε πονέσει για αυτό που -κάποτε- νομίζατε το άλλο σας μισό σας έχουμε τη λύση.

Όχι δεν θα σας βρούμε -νέο- άλλο μισό, όμως θα σας παρουσιάσουμε ένα μουσείο, στο οποίο θα βρείτε σίγουρα κάποιου είδους παρηγοριά.

Το μουσείο αυτό ονομάζεται «Κατεστραμμένων Σχέσεων», βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Κροατίας, το Ζάγκρεμπ και είναι… αυτό που λέει το όνομα του. Ένα μουσείο για κατεστραμμένες σχέσεις.

Το μουσείο αυτό φιλοξενεί εκθέματα που έχουν δωρίσει απλοί, καθημερινοί άνθρωποι που θέλησαν να μοιραστούν, ανώνυμα πάντα, την προσωπική τους ιστορία μέσα από ένα συμβολικό -κάποιες φορές φορές σπασμένο- αντικείμενο.

Τέτοια αντικείμενα είναι γράμματα, μηνύματα και φωτογραφίες που συνοδεύονται από μια μικρή περιγραφή, που οι ίδιοι οι δωρητές έχουν επιλέξει. Ένα κλειδί, μια κούκλα, ένα τσεκούρι, ένα σπασμένο ποτήρι, εσώρουχα και παπούτσια είναι μερικά ακόμη αντικείμενα που έχουν αναλάβει καθήκοντα εκθέματος στο ιδιαίτερο αυτό μουσείο.

Οι επισκέπτες του ανακαλύπτουν γύρω τους ιστορίες ανθρώπων μέσα από αντικείμενα συναισθηματικής αξίας, τα οποία άλλοτε προκαλούν θλίψη και απορία, κι άλλοτε ασταμάτητο γέλιο.

in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας