Τα emoji είναι εικονίδια που χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ανθρώπους καθημερινά, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, γιατί είναι εύχρηστα και υπάρχει πληθώρα επιλογών. Παρόλα αυτά τα εικονίδια αυτά φαίνεται πως δεν είναι ποτέ αρκετά και γι’ αυτό πρόκειται να αυξηθούν και να δημιουργηθούν καινούρια.

Πιο συγκεκριμένα, η Apple προτείνει τη δημιουργία δεκατριών νέων εικονιδίων για τα άτομα με αναπηρία. Τα εικονίδια προβλέπεται να απεικονίζουν κάποιες αναπηρίες, χωρίς όμως αυτά να αναφέρονται σε όλες.

Σκοπεύει να σχεδιάσει εικονίδια με σκύλους οδηγούς, ένα ακουστικό για κωφάλαλους, προσθετικά μέλη για το πόδι και το χέρι, ένδειξη νοηματικής γλώσσας καθώς και άτομα σε χειροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο.

Η εταιρία συνεργάστηκε με διάφορους παγκόσμιους οργανισμούς, όπως είναι το Αμερικανικό Συμβούλιο Τυφλών και η Εθνική Ένωση Κωφών, προκειμένου να τους βοηθήσουν στον κατάλληλο κι ευπρεπή σχεδιασμό των καινούριων εικονιδίων.

Η κίνηση αυτή της Apple οφείλεται αφενός στο γεγονός ότι ένας στους εφτά ανθρώπους σε όλο τον κόσμο έχει κάποια μορφή αναπηρίας και αφετέρου επειδή προσπαθεί να αποδίδει σε όλους τους ανθρώπους μια ολοκληρωμένη εμπειρία των υπηρεσιών της.

in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr