Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Versace και Furla κατά της χρήσης γούνας στα προϊόντα τους

Versace και Furla κατά της χρήσης γούνας στα προϊόντα τους

Ο ιταλικός οίκος μόδας Versace και η εταιρεία παραγωγής αξεσουάρ Furla τάσσονται κατά της χρήσης γούνας στα προϊόντα τους.

Ο ιταλικός οίκος μόδας Versace και η εταιρεία παραγωγής αξεσουάρ Furla τάσσονται κατά της χρήσης γούνας στα προϊόντα τους.

Η Ντονατέλα Βερσάτσε, σε συνέντευξή της στο περιοδικό Ecomonist, δήλωσε ανοιχτά ότι δε θέλει να σκοτώνει ζώα για να φτιάχνει μόδα. Αν και η απόφασή της κρίνεται ως πολύ σημαντική για το περιβάλλον και το ζωικό βασίλειο, κανείς δεν μπορεί να την κρίνει προτού γίνει πραγματικότητα. Η ίδια στο παρελθόν είχε αρνηθεί να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων μεγάλων οίκων μόδας, όπως οι Armani, Hugo Boss, Tommy Hilfiger και Calvin Klein, ως προς την απόφασή τους να απαγορευτεί η χρήση γούνας στα προϊόντα τους.

Η Furla επίσης δεσμεύτηκε, δηλώνοντας πως θα προβεί στην αντικατάσταση όλων των προϊόντων που περιείχαν γούνα ως πρώτη ύλη με ψεύτικες, τόσο στη γυναικεία όσο και στην ανδρική κολεξιόν, με τίτλο Cruise 2019.

Στον αγώνα κατά της γούνας είχε συνταχθεί τον Οκτώβριο του 2017 και η εταιρία Gucci, ισχυριζόμενη ότι θα σταματήσει να εκδίδει στην αγορά προϊόντα με γούνα, με το λανσάρισμα της ανοιξιάτικης – καλοκαιρινής κολεξιόν 2018.

Τη μαζική αλλαγή πλεύσης ακολουθεί και η βρετανίδα σχεδιάστρια Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ, αφαιρώντας από τις δημιουργίες της όχι μόνο τη γούνα και το δέρμα, αλλά και τα φτερά.

Η διαδοχική αυτή αποστροφή των πολυτελών οίκων μόδας οφείλεται στην πίεση και τη δυσφήμηση που προκαλούσαν οι φιλοζωικές οργανώσεις. Οι εκστρατείες που οργάνωναν κατά καιρούς, κατακεραυνώνοντας τη χρήση γούνας από τις εταιρείες παραγωγής, στο βωμό του κέρδους και σε βάρος των έμβιων όντων, εντέλει απέδωσαν καρπούς.

Στο άκουσμα της είδησης για τον οίκο Versace, η μη κερδοσκοπική οργάνωση για την ηθική μεταχείριση των ζώων (PETA) δηλώνει ανυπόμονη για το επόμενο βήμα του οίκου, να λανσάρει δηλαδή και μια καμπάνια χωρίς καμία χρήση δέρματος.

in.gr

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024