Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μάργκοτ Ρόμπι: Θα πάρει το Όσκαρ για το μεγαλύτερο σκάνδαλο του πατινάζ; [Βίντεο]

Μάργκοτ Ρόμπι: Θα πάρει το Όσκαρ για το μεγαλύτερο σκάνδαλο του πατινάζ; [Βίντεο]

Την Τόνια Χάρντινγκ την γνωρίζουν κυρίως όσοι είναι άνω των 35 ετών και λάτρεις του καλλιτεχνικού πατινάζ. Την Μάργκοτ Ρόμπι μάλλον λίγοι την είχαν ακούσει πριν υποδυθεί την πρωταθλήτρια αυτή στην αυτοβιογραφική ταινία «Εγώ η Τόνια», της οποίας υπογράφει και την παραγωγή.

Την Τόνια Χάρντινγκ την γνωρίζουν κυρίως όσοι είναι άνω των 35 ετών και λάτρεις του καλλιτεχνικού πατινάζ. Την Μάργκοτ Ρόμπι μάλλον λίγοι την είχαν ακούσει πριν υποδυθεί την πρωταθλήτρια αυτή στην αυτοβιογραφική ταινία «Εγώ η Τόνια», της οποίας υπογράφει και την παραγωγή.

Είναι Αυστραλή, το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά, μόλις 27 ετών και πολύ ομορφότερη από την αληθινή Χάρντινγκ. Ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο, εμφανίστηκε στην αυστραλιανή σαπουνόπερα “Neighbours” και όταν έληξε το συμβόλαιό της πήγε στις ΗΠΑ για να συμμετάσχει σε μια νέα τηλεοπτική σειρά με θέμα την ζωή των αεροσυνοδών τη δεκαετία του 60 και τίτλο Pan Am. Όμως η σειρά δεν έμελλε να έχει επιτυχία, προβλήθηκε μόλις μερικούς μήνες και το 2012 σταμάτησε η προβολή της.

@itonyamovie

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ margotrobbie στις



Τότε αποφάσισε να μετακομίσει στο Λονδίνο και να μοιραστεί το σπίτι με μια παρέα φίλων. Έναν από αυτούς, τον Τομ Άκερλι, με τον οποίο ίδρυσε την εταιρεία παραγωγής της, τον παντρεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2016 σε μια παραλία της Αυστραλίας, περίπου την ίδια εποχή που ξεκίνησε εντατικά μαθήματα πατινάζ για τις ανάγκες της ταινίας.

Επίσημη ανακοίνωση για τον γάμο δεν έγινε ποτέ. Απλά η Ρόμπι δημοσίευσε στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram μία φωτογραφία τους να φιλιούνται με εκείνη να έχει υψωμένο το μεσαίο δάχτυλο, στο οποίο φορά ένα μονόπετρο. Η λεζάντα ήταν περιττή.

Οι πιο γνωστές ταινίες στις οποίες είχε εμφανιστεί η Ρόμπι πριν υποδυθεί την Τόνια είναι «Ο λύκος της Γουόλ Στριτ» με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο και «Το μεγάλο σορτάρισμα», αλλά και στις δύο μάλλον ξεχώρισε περισσότερο για την εμφάνισή της. Φαίνεται όμως ότι εκτός από ομορφιά διαθέτει και ταλέντο αφού υποδυόμενη την Τόνια έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA Α΄Γυναικείου Ρόλου. Μεγάλη πρόκληση καθώς σε μερικές ώρες θα αναμετρηθεί με μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ όπως η Μέριλ Στριπ και η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ.

Και να σκεφθεί κανείς ότι ο ρόλος της ως Τόνια ήταν ο πρώτος πρωταγωνιστικός μέσα στην περίπου εξαετή καριέρα της στον κινηματογράφο. Το σενάριο που υπογράφει ο Στίβεν Ρότζερς κυκλοφορούσε πολύ καιρό στην βιομηχανία του κινηματογράφου προτού η Ρόμπι και οι συνεργάτες της εξασφαλίσουν τα δικαιώματα.

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στα χρονικά του καλλιτεχνικού πατινάζ

Η Ρόμπι γνώρισε την Τόνια λίγες μόλις εβδομάδες προτού ξεκινήσουν τα γυρίσματα.

Η Τόνια Χάρντινγκ δεν ήταν ιδιαιτέρως χαρισματική αθλήτρια. Έλαμψε μόνο για μερικούς μήνες -το 1991- και η παρουσία της στις πίστες του καλλιτεχνικού πατινάζ θα είχε ξεχαστεί πολύ σύντομα, εάν δεν είχε εμπλακεί στο μεγαλύτερο σκάνδαλο στα χρονικά του καλλιτεχνικού πατινάζ.

Το 1991 η Τόνια κατέκτησε το παναμερικανικό πρωτάθλημα με τον μεγαλύτερο βαθμό που είχε δοθεί σε αθλήτρια τα τελευταία 18 χρόνια. Λίγους μήνες αργότερα, αναδείχτηκε πρωταθλήτρια κόσμου. Ηταν η μόνη Αμερικανίδα που κατάφερε να εκτελέσει τριπλό «άξελ» σε επίσημους αγώνες. Αλλά, η ευτυχία της δεν κράτησε για πολύ. Η Τόνια έμεινε τελικά στην ιστορία ως η αθλήτρια που προσέλαβε μπράβο για να σπάσει στα αποδυτήρια τα πόδια της αντιπάλου της ώστε να κερδίσει εκείνη τον τίτλο.

Το 1994 αναγκάστηκε να δηλώσει ένοχη. Καταδικάστηκε σε 500 ώρες κοινωνικής εργασίας, τρία χρόνια υπό περιορισμό, στέρηση του τίτλου της πρωταθλήτριας, ισόβια αποβολή από όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες, υποχρεωτική ψυχιατρική θεραπεία και πρόστιμο 160.000 δολαρίων.

Κατέληξε επαγγελματίας μποξέρ, τραγούδησε σε ένα συγκρότημα με το όνομα «Χρυσές Λεπίδες», κυκλοφόρησε μία ταινία πορνό, επιχείρησε να γίνει ηθοποιός ή μοντέλο, όμως απέτυχε σε όλα.

Σε αντίθεση με την Μάργκοτ, η οποία από τον Νοέμβριο του 2016 που μετακόμισε στο Λος Άντζελες με τον σύζυγό της και τους φίλους και συνιδρυτές της εταιρείας παραγωγής της, της LuckyChap, γνωρίζει μόνο επιτυχίες.

«Πέντε μέρες πριν από την εκλογή του Τραμπ στην προεδρία. Ενδιαφέρουσα περίοδος για να εγκατασταθείς στις ΗΠΑ», σχολιάζει η υποψήφια για Όσκαρ.

Η παρουσία της στο Χόλιγουντ την εποχή αυτή δεν θα μπορούσε να την κρατήσει μακριά από το κίνημα #MeToo. “Το να είσαι γυναίκα στο Χόλιγουντ σημαίνει ότι πιθανόν θα χρειαστεί να υποστείς υποτιμητικές καταστάσεις. Να αγωνιστείς για το δικαίωμα να βγάλεις χρήματα, για το δικαίωμα να ακουστείς, ακόμη και για το δικαίωμα να μη σου συμβεί κάτι κακό… Άμα αφαιρέσεις τη λέξη Χόλιγουντ, είμαστε όλες ίδιες. Όλες είμαστε γυναίκες που αντιμετωπίζουμε τις ανισότητες που αυτό συνεπάγεται».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024