Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Από την «άγρια» ποπ αρτ, στο Κυκλαδικής

Από την «άγρια» ποπ αρτ, στο Κυκλαδικής

Εχει δουλέψει με τον Αντι Γουόρχολ. Εχει υπάρξει κολλητός φίλος του Ζαν Μισέλ Μπασκιά και του Κιθ Χέρινγκ. Εχει σχεδιάσει εξώφυλλα για τους δίσκους του Κάνιε Γουέστ και τσάντες για την Κιμ Καρντάσιαν. Η γκάμα της δουλειάς του είναι τόσο ευρεία που κινείται με την ίδια άνεση τόσο στην αφαίρεση όσο και στην παραστατικότητα. Σύμφωνα […]

Εχει δουλέψει με τον Αντι Γουόρχολ. Εχει υπάρξει κολλητός φίλος του Ζαν Μισέλ Μπασκιά και του Κιθ Χέρινγκ. Εχει σχεδιάσει εξώφυλλα για τους δίσκους του Κάνιε Γουέστ και τσάντες για την Κιμ Καρντάσιαν. Η γκάμα της δουλειάς του είναι τόσο ευρεία που κινείται με την ίδια άνεση τόσο στην αφαίρεση όσο και στην παραστατικότητα.

Σύμφωνα με τα Νέα μπορεί με την ίδια ευκολία να ζωγραφίσει, να σχεδιάσει και να φτιάξει γλυπτά καθώς πιστεύει ότι η πράξη της τέχνης ουδεμία σχέση έχει με το μέσο με το οποίο δουλεύεις. Και δεν έκρυψε ποτέ τις επιρροές του από τον Γκόγια και τον Βελάσκεθ έως τον Πικάσο και την ποπ αρτ. Το παιδί της «άγριας» εικαστικής σκηνής της Νέας Υόρκης στη δεκαετία του 1980, ο Τζορτζ Κόντο, ετοιμάζει βαλίτσες για την Αθήνα και για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Αϊ Ουέιουεϊ και τον Σάι Τόμπλι, ο Κόντο θα εγκατασταθεί τον Ιούνιο στο Μέγαρο Σταθάτου έχοντας στις αποσκευές του τα παράξενα υβρίδια που πρωταγωνιστούν στη δουλειά του και ισορροπούν ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό, το γκροτέσκο και το ωραίο, το κλασικό και το καινοτόμο. Τα έργα του – ζωγραφική, γλυπτική και σχέδια – που θα παρουσιαστούν στο ελληνικό κοινό θα είναι χαρακτηριστικά της πορείας του τα τελευταία 40 χρόνια, χωρίς όμως διάθεση αναδρομικού αφιερώματος. Σκοπός, αντιθέτως, θα είναι η ανάδειξη ορισμένων αντιπροσωπευτικών έργων γύρω από την ανθρώπινη μορφή, η οποία αποτελεί κεντρικό θέμα του σύγχρονου εκθεσιακού προγράμματος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Την επιμέλεια της έκθεσης υπό τον τίτλο «George Condo at Cycladic» έχει η Αταλάντη Μαρτίνου.

in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024