Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Alvin Queen: Η μουσική μου θέλω να ευχαριστεί το κοινό

Alvin Queen: Η μουσική μου θέλω να ευχαριστεί το κοινό

Ο διάσημος ντράμερ εμφανίζεται με το συγκρότημά του και τον τενόρο σαξοφωνίστα Scott Hamilton, εμφανίζεται στο Half Note.

Δύο αυθεντικοί Jazz Masters θα εμφανισθούν στο Half Note Jazz Club από τις 23 έως και τις 26 Φεβρουαρίου. Ο ντράμερ Alvin Queen – τον γνωρίσαμε από την παρουσία του στο γκρουπ του Cedar Walton – με το κουαρτέτο του συναντά τον τενόρο σαξοφωνίστα Scott Hamilton.

Σύμφωνα με το Βήμα ο Alvin Queen έχει σταθεί πλάι στον Oscar Peterson, στον Horace Silver, την Ruth Brown, τον Pharoah Sanders, τον Randy Weston. Γεννημένος στις ΗΠΑ, to 1950 και συγκεκριμένα στo Bronx της Ν. Υόρκης από φτωχούς γονείς ο Queen μετακόμισε γρήγορα και ουσιαστικά μεγάλωσε βορειότερα στο Mt. Vernon, απ’ τις αλάνες και τα playgrounds του οποίου έμελλε να αναδειχθούν εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης της μουσικής αλλά και μελλοντικοί stars του NBA. Αν και δεν τα κατάφερνε καλά στο μπάσκετ, που έπαιζε με τον νυν αστέρα του Hollywood και βραβευμένο με Oscar Denzel Washington, δεν συνέβη το ίδιο με την μουσική. Γαλουχημένος σ’ αυτήν από την επαφή του με την εκκλησία στην οποία πάστορας ήταν ο πατέρας τού Denzel, o Queen αγάπησε την μουσική μέσα από την συμμετοχή του στην χορωδία της, όπου τραγουδούσε κι έπαιζε ντέφι.

Ο αδελφός του ως περκασιονίστας σε μπάντα δρόμου τον έβαλε να σκεφθεί τα ντραμς, έτσι ώστε το γυάλισμα παπουτσιών να μην είναι η μόνη του προοπτική για εξασφάλιση χρημάτων, άσχετα αν ο μικρός Alvin συνέχισε να το κάνει για κάποια χρόνια αργότερα. Συνέχισε να γυαλίζει παπούτσια ακόμη κι όταν πλέον είχε βρεθεί πλάι σε θρύλους της τζαζ όπως John Coltrane.

Σε ηλικία μόλις 16 ετών η Ruth Brown του έδωσε την ευκαιρία να κάνει τις πρώτες επαγγελματικές του εμφανίσεις και σύντομα ο πιανίστας Don Pullen θα του ζητήσει να ενσωματωθεί στην μπάντα του. Προφανώς το ταλέντο του Alvin Queen είχε αρχίσει να τον κατατάσσει ανάμεσα στα γρηγορότερα ανερχόμενα ονόματα της τζαζ, γι’ αυτό και σε ηλικία μόλις 19 ετών θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Billy Cobham στο κουϊντέτο του Horace Silver.

in.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024