Η υπογραφή του Μάνου Ελευθερίου στην πρώτη δισκογραφική δουλειά τού Περικλή Κανάρη «Αόρατος», αλλά και η παρουσίαση σε χώρους εμβληματικούς της Νέας Υόρκης – της πόλης όπου ζει και εργάζεται – σφράγισαν την καλή εκκίνησή του στον χώρο της μουσικής.

Σύμφωνα με τα Νέα ο δραστήριος συνθέτης, ο οποίος σπούδασε με υποτροφία Μουσική και Επικοινωνία στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, κερδίζοντας πολυάριθμα βραβεία και διακρίσεις, έχει και άλλες σπουδαίες στιγμές στο ενεργητικό του. Οπως το έργο του «Project Innocence», το οποίο παρουσιάστηκε, σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, στο περίφημο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και η παραγωγή της πρώτης συλλογής ελληνικής μουσικής (με τίτλο «Music of Greece») που κυκλοφόρησε ποτέ το Metropolitan Museum of Art. Τώρα βρίσκεται στο δεύτερο δισκογραφικό βήμα του.

Αν και – όπως λέει ο ίδιος- ο δίσκος είναι υπό διαμόρφωση, υπάρχουν τρία τραγούδια τα οποία θα συμπεριληφθούν. «Ενα νανούρισμα, «Το δελφινάκι», που κυκλοφόρησα σε παγκόσμια διανομή και όλα τα έσοδα από τα downloads πάνε στα παιδικά χωριά SOS, και το «Για μια Στιγμή», το νέο single. Και τα δύο είναι γραμμένα για δύο δικούς μου ανθρώπους». Το προσωπικό βίωμα δίνει περισσότερη ένταση στο δημιούργημα; «Οσο πιο κοντά είσαι στην πηγή, τόσο πιο δυνατή είναι η εμπειρία. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι αν δεις καταγεγραμμένο το βίωμα ενός άλλου ανθρώπου δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να συσχετιστείς με αυτό και να το κάνεις δικό σου. Πολλές φορές νιώθεις σαν να το έχει γράψει για σένα. Στον δίσκο σίγουρα θα συμπεριληφθούν και καινούργιοι στίχοι του Μάνου Ελευθερίου. Ενα από αυτά είναι το «Κάτι ετοιμάζεται» και θα το ερμηνεύσει η Ρίτα Αντωνοπούλου».

ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ. Ποια είναι η αξία έκδοσης ενός CD ως φυσικό προϊόν σήμερα; «Είναι μια πιο ολοκληρωμένη και απτή πρόταση. Πέρα από τις ηχογραφήσεις εμπεριέχει και το δημιουργικό του δίσκου. Η εικονοποίηση – στον πρώτο μου δίσκο το εικαστικό είχε κάνει η Λυδία Βενιέρη -, οι στίχοι, οι συντελεστές συνθέτουν πληρέστερη εικόνα για τον δημιουργό. Το αποτέλεσμα είναι πολυδιάστατο και διεγείρει περισσότερες αισθήσεις. Επίσης μένει κάτι στην ιστορία της δισκογραφίας».

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο