Ένα νέο ιπτάμενο ταξί με το όνομα «Βάχανα» έχει βαλθεί να βάλει στη ζωή μας η Airbus για να ξεχάσουμε όλα τα… βάσανα των μετακινήσεών μας στις μεγαλουπόλεις. Θα εξυπηρετεί έναν μόνο επιβάτη, θα είναι αυτόνομο (δεν θα υπάρχει πιλότος δηλαδή) και η πώλησή του από την ευρωπαϊκή αεροδιαστημική κοινοπραξία θα ξεκινήσει σε μόλις δύο χρόνια: το έτος 2020.

Το Βάχανα (Vahana, οι Γάλλοι της Airbus το προφέρουν «βαανά»), όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ, έκανε ήδη την παρθενική του πτήση. Οι κατασκευαστές του, δηλαδή η νεοφυής εταιρεία A Cube που ανήκει στην Airbus, ανακοίνωσαν ότι το φουτουριστικό ιπτάμενο ταξί πραγματοποίησε μια πτήση διάρκειας 53 δευτερολέπτων στο Πέντλετον του Ορεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών και ότι το Βάχανα σηκώθηκε σε ύψος πέντε μέτρων από το έδαφος.

Σημειωτέον ότι η πρώτη δοκιμαστική πτήση του μονοθέσιου ιπτάμενου ταξί πραγματοποιήθηκε στις 8.52′ το πρωί της περασμένης Τετάρτης, 31 Ιανουαρίου.

Το Βάχανα, που μοιάζει με μικρό διαστημόπλοιο ή με σοφιστικέ drone, διαθέτει τέσσερις ρότορες μπροστά και τέσσερις πίσω προκειμένου να εξασφαλίζεται η σταθερότητά του στον αέρα.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο