Εξι μήνες μετά την αποχώρηση του Αντώνη Φωνιαδάκη από τη διεύθυνση του Μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής, το σχήμα μετράει ένα ακόμη ορόσημο με την τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Ρήγου ως επικεφαλής.

Σύμφωνα με το Βήμα ο γνωστός χορογράφος και σκηνοθέτης, που επιλέχθηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Λυρικής Γιώργο Κουμεντάκη, αναλαμβάνει μάλιστα λίγους μήνες μετά την πετυχημένη συνεργασία του με τη Λυρική στον «Ερωτόκριτο» του Δημήτρη Μαραμή. Η θητεία του προβλέπεται να είναι διετής, ενώ επίσημα καθήκοντα θα αναλάβει από την 1η Φεβρουαρίου.

Πίσω από το σκεπτικό του Κουμεντάκη για την επιλογή διαφαίνεται ήδη η πίστη, αλλά και η στήριξη σε έναν καλλιτέχνη που προέρχεται από τον ευρύτερο χώρο του θεάματος. «Πιστεύω ότι με την ευαισθησία, το ήθος του αλλά και με το σπάνιο ταλέντο που διαθέτει να συνδιαλέγεται με διαφορετικά εκφραστικά μέσα θα εμπνεύσει το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με δημιουργίες – σταθμό στο νέο μας σπίτι, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος αλλά και έξω από αυτό», αναφέρει ο καλλιτεχνικός διευθυντής.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΙΔΕΕΣ. Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Ρήγος, μιλώντας στο «Νσυν», μοιράστηκε τις πρώτες του σκέψεις για το δημιουργικό προσανατολισμό που θέλει να φέρει στον προγραμματισμό του ρεπερτορίου του μπαλέτου. «Θα ήθελα τα έργα που θα κάνουμε να ταιριάζουν με την προσωπικότητα του Μπαλέτου της ΕΛΣ, η οποία υπερισχύει της προσωπικότητας του εκάστοτε χορογράφου. Είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε έργα αντάξια της ιστορίας του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αλλά και της μοναδικότητάς του. Με ένα μεγάλο μέρος της ομάδας έχω συνεργαστεί εξαιρετικά στο παρελθόν, ανυπομονώ να γνωρίσω όλα τα νέα παιδιά που έχουν μπει στο Μπαλέτο τα τελευταία χρόνια καθώς και τους τρεις νέους χορευτές που θα επιλεγούν από την οντισιόν της 26ης Ιανουαρίου. Τέλος, στόχος μου είναι να υπάρξει ισορροπία ανάμεσα στο κλασικό, νεοκλασικό και ίσως το σύγχρονο ρεπερτόριο», τόνισε ο χορογράφος.

in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr