Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ομιλία με θέμα «Κβαντικός υπολογισμός και κβαντικοί υπολογιστές»

Το Cafe Scientifique υποδέχεται τη νέα χρονιά με μια ακόμα ομιλία για καινοτόμες τεχνολογίες! Η εκδήλωση, η οποία είναι ανοικτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Ιανουαρίου στις 19:00 μ.μ., με ομιλητή τον Θεόδωρο Ανδρόνικο, Επίκουρο Καθηγητή στο Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Το Cafe Scientifique υποδέχεται τη νέα χρονιά με μια ακόμα ομιλία για καινοτόμες τεχνολογίες!
Η εκδήλωση, η οποία είναι ανοικτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Ιανουαρίου στις 19:00 μ.μ., με ομιλητή τον Θεόδωρο Ανδρόνικο, Επίκουρο Καθηγητή στο Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Ο κ. Ανδρόνικος θα μιλήσει για την προοπτική των κβαντικών υπολογιστών και τη διαφαινόμενη υπεροχή τους έναντι των κλασικών υπολογιστών στην επίλυση ορισμένων σημαντικών προβλημάτων, τον κβαντικό υπολογισμό, τις στοιχειώδεις αρχές της κβαντομηχανικής που χρησιμοποιούνται για την περιγραφή και τη λειτουργία ενός φυσικού κβαντικού συστήματος, το φορμαλισμό του Dirac, τη βασική μονάδα κβαντικής πληροφορίας qubit τους γνωστούς κβαντικούς αλγόριθμους των Deutsch–Jozsa, Simon, Shor και Grover.

Επίσης, θα η συζήτηση θα επικεντρωθεί και στις οι ενδεχόμενες συνέπειες από τον αλγόριθμο του Shor σε θέματα ασφάλειας, ιδιωτικότητας και συναλλαγών στο διαδίκτυο και η αξία της κρυπτογραφίας στην κβαντική εποχή (post-quantum cryptography).

Ο Θεόδωρος Ανδρόνικος είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Έλαβε Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών και στη συνέχεια Διδακτορικό Δίπλωμα Πληροφορικής από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Είναι επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας για Κβαντικό και Μη Συμβατικό Υπολογισμό (QUIT – Quantum and UnconventIonal CompuTing), καθώς και μέλος του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας (Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας – BiHELab) του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Τα τελευταία χρόνια τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν σε θέματα κβαντικού και γενικότερα μη συμβατικού υπολογισμού.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο κελάρι του Athenaeum (Αδριανού 3, Θησείο, 210 3210239). Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, αλλά υπάρχει μια ελάχιστη κατανάλωση 3 ευρώ.

Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας (χωρητικότητα: περίπου 80 άτομα).

in.gr

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024