Πόσο συχνά χρησιμοποιείτε πλαστικό δοχείο για να ζεστάνετε το φαγητό σας, στο σπίτι ή στη δουλειά;

Αν αυτό είναι μέρος της καθημερινότητάς σας, τότε τα παρακάτω στοιχεία επιστημόνων θα σας βάλουν σε δεύτερες σκέψεις για τον τρόπο που ετοιμάζετε το γεύμα σας.

Σύμφωνα με την Λίντσεϊ Μαλόουν, διαιτολόγο και υπεύθυνη διατροφή της Κλινικής του Κλίβελαντ, τα πλαστικά δοχεία θα πρέπει να ελέγχονται σε πρώτη φάση για το αν έχουν την ειδική σήμανση για ασφαλή χρήση σε μικροκύματα. Πρόκειται για το διεθνές σήμα από τον FDA. Αν κάτι τέτοιο δεν αναγράφεται, τότε δεν είναι ασφαλές ούτε για το φούρνο μικροκυμάτων αλλά ούτε και για το πλυντήριο, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται.

Επιπρόσθετα, τα πλαστικά δοχεία, απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες κατά τη θέρμανσή τους ενώ πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθεί «λιωμένο» πλαστικό και μέσα στο φαγητό μας.

Για τους λόγους αυτούς, συνιστάται η χρήση κεραμικού ή γυάλινου (ανθεκτικού) σκεύους.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο