Η όγδοη ταινία της εμβληματικής σειράς «Ο Πόλεμος των Άστρων» προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα και αποτελεί ένα γεγονός, υπάρχουν όμως τρία πράγματα που δεν γνωρίζετε.
1. Υπάρχουν υπαινιγμοί σε ΟΛΑ τα επεισόδια. Όπως, για παράδειγμα, του αριθμού 1138, ο οποίος εμφανίζεται τουλάχιστον μία φορά σε κάθε ταινία. Δεν πρόκειται για κάτι προληπτικό, αλλά για μία αναφορά στην πρώτη ταινία του Τζωρτζ Λούκας με τίτλο THX1138. Επίσης, σε κάθε ταινία ένας χαρακτήρας λέει τουλάχιστον μία φορά αυτή την πρόταση: «Έχω έναν κακό προαίσθημα γι’ αυτό» (« I have a bad feeling about this »)
2. Ένας από τους ήρωες του έπους: Ο Χαν Σόλο, τον οποίο υποδύεται ο Χάρισον Φορντ. Αρχικά, ο ρόλος αυτός προτάθηκε σε όλες τις προσωπικότητες του Χόλιγουντ: Μπαρτ Ρέινολντς, Τζακ Νίκολσον, αλλά και Αλ Πάτσινο και τον Σιλβέστερ Σταλόουν, οι οποίοι πέρασαν από ακρόαση, αλλά ο Τζωρτζ Λούκας δεν πείστηκε. Ο Χάρισον Φορντ συμμετείχε στην προηγούμενη ταινία του Λούκας με τίτλο «Νεανικά συνθήματα» (American Graffiti), έκτοτε όμως δεν είχε βρει κανέναν ρόλο. Είχε, λοιπόν, επιστρέψει στο επάγγελμα του ξυλουργού-επιπλοποιού. Την ημέρα, λοιπόν, των ακροάσεων, ο Χάρισον έκανε κάποια μερεμέτια στο σπίτι του Τζωρτζ Λούκας. Ο σκηνοθέτης χρειαζόταν κάποιον για να διαβάζει τους ρόλους με τους ηθοποιούς που έκαναν δοκιμαστικό και, έτσι, είπε στον Χάρισον Φορντ να αφήσει το σφυρί του για να το κάνει και τελικά του έδωσε τον ρόλο αφού τον άκουσε.
3. Η κραυγή του Chewbacca είναι μία μείξη κραυγών ζώων. Υπάρχει λίγο από: αρκούδα, λιοντάρι, ασβό και θαλάσσιο ίππο. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ήχο του φωτόσπαθου που είναι αποτέλεσμα συνδυασμού του βόμβου ενός παλιού προβολέα ταινιών, του θορύβου της παρεμβολής μεταξύ ενός ελαττωματικού μικροφώνου και του ηχείου μιας τηλεόρασης και του ήχου μιας ηλεκτρικής σκούπας…!

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο