Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μουντιάλ 2018: Τι είπαν οι πρωταγωνιστές των φιναλίστ

Μουντιάλ 2018: Τι είπαν οι πρωταγωνιστές των φιναλίστ

Χαμηλούς τόνους κράτησαν στη πλειοψηφία τους οι παράγοντες, οι προπονητές των ομάδων, αλλά και τα ΜΜΕ των χωρών, που συμμετέχουν στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου της Ρωσίας. Λίγη ώρα μετά την κλήρωση που διεξήχθη στη Μόσχα έγιναν γνωστές οι πρώτες αντιδράσεις για το αποτέλεσμα της διαδικασίας, με τους εκπροσώπους των φαβορί να δείχνουν πως υπολογίζουν τους θεωρητικά «ασθενέστερους» αντιπάλους.

Χαμηλούς τόνους κράτησαν στη πλειοψηφία τους οι παράγοντες, οι προπονητές των ομάδων, αλλά και τα ΜΜΕ των χωρών, που συμμετέχουν στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου της Ρωσίας.

Λίγη ώρα μετά την κλήρωση που διεξήχθη στη Μόσχα έγιναν γνωστές οι πρώτες αντιδράσεις για το αποτέλεσμα της διαδικασίας, με τους εκπροσώπους των φαβορί να δείχνουν πως υπολογίζουν τους θεωρητικά «ασθενέστερους» αντιπάλους.

Αναλυτικά:

1ο Γκρουπ: Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Ουρουγουάη

Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ (προπονητής Εθνικής Ρωσίας): «Δεν μπορώ να πω εάν είμαι ευχαριστημένος ή, όχι μετά την κλήρωση. Αυτό είναι το γκρουπ. Τα συναισθήματά μου πρiν και μετά την κλήρωση είναι παρόμοια. Χαμογέλασα όταν ήρθε η Ουρουγουάη, διότι μας ζήτησαν να παίξουμε ένα φιλικό αλλά δεν δεχτήκαμε. Μας κορόιδευαν και τελικά ήρθαν στον όμιλό μας».

Βιτάλι Μούτκο (Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Ρωσίας): «Είναι ένα θαυμάσιο γκρουπ (για τη Ρωσία). Δε γνωρίζουμε πολλά για τη Σαουδική Αραβία, αλλά πρέπει να είναι πειθαρχημένη και δυσκολοκατάβλητη ομάδα.»

Al Ahram (εφημερίδα του Κάιρου): «Οι «Φαραώ» (Αίγυπτος) θα μπορούσαν να ελπίζουν σε μία καλύτερη κλήρωση την Παρασκευή.»

2ο Γκρουπ: Πορτογαλία, Ισπανία, Μαρόκο, Ιράν

Χουλέν Λοπετέγκι (προπονητής της Εθνικής Ισπανίας): «Η Πορτογαλία είναι σπουδαία ομάδα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης, με παίκτες σπουδαίας κλάσης στο δυναμικό της. Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών του Μαρόκου παίζουν στην Ευρώπη και απέκλεισαν την Ακτή Ελεφαντοστού χωρίς να έχουν χάσει κάποιο ματς. Το Iράν δεν δέχτηκε ούτε ένα γκολ στους προκριματικούς κι έχει έναν προπονητή (Κάρλος Κεϊρόζ) που βρίσκεται εκεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.»

3ο Γκρουπ: Γαλλία, Αυστραλία, Περού, Δανία

Πέτερ Άνκερσεν (αμυντικός της Εθνικής Δανίας): «Η Γαλλία είναι πολύ ισχυρή, αλλά είδα τα παιχνίδια της με την Σουηδία. Υπάρχουν σημεία που μπορεί να «χτυπήσεις» τη Γαλλία. Οι άλλες δύο ομάδες, η Αυστραλία και το Περού, δεν τις γνωρίζω πολύ. Σε πρώτη φάση θεωρώ πως ήταν μία πολύ καλή κλήρωση.»

Ρικάρντο Γκαρέκα (προπονητής της Εθνικής Περού): «Μου αρέσει ο όμιλος, θεωρώ πως είναι αρκετά ενδιαφέρων με πολύ καλές ομάδες… Νομίζω ότι μπορεί να ταιριάξει σωστά με τα χαρακτηριστικά μας. Νομίζω ότι μας ταιριάζει.»

Νοέλ Λε Γκρα (πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γαλλίας): «Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να μην κρίνουμε κανέναν. Δεν μπορείς να πας στο Μουντιάλ και να σκέφτεσαι ότι αυτός και εκείνος ο αντίπαλος είναι εύκολος, αυτό θα ήταν μεγάλο λάθος.»

4ο Γκρουπ: Αργεντινή, Ισλανδία, Κροατία, Νιγηρία

Ντιέγκο Μαραντόνα (πρώην διεθνής παίκτης): «Δεν είναι καθόλου κακός ο όμιλός μας. Η Αργεντινή πρέπει να βελτιωθεί… δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε τόσο άσχημα όσο μέχρι τώρα.»

Χόρχε Σαμπάολι (προπονητής της Εθνικής Αργεντινής): «Το μόνο που έχω να πω στους οπαδούς μας είναι ότι θα κάνουμε περήφανη την Αργεντινή. Επίσης έχω τον κορυφαίο παίκτη στην ιστορία, αυτό είναι ένα μεγάλο συν για μας. Η Νιγηρία είναι μία απροσδόκητη ομάδα. Εναντίον της δεν ξέρεις ποιον παίκτη να μαρκάρεις. Είναι πολύ επικίνδυνοι. Οι αντίπαλοί μας θα βρεθούν εκεί με λίγες υποχρεώσεις και πάρα πολύ ενθουσιασμό, το παγκόσμιο κύπελλο τους δίνει μία μοναδική ευκαιρία.»

Αρον Γκούναρσον (αρχηγός της Εθνικής Ισλανδίας): «Είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος όμιλος. Θα είναι μία μεγάλη εμπειρία, αλλά πραγματικά δύσκολη. Η Αργεντινή διαθέτει μία από τις πιο δυνατές ομάδες στον κόσμο, οι Νιγηριανοί παίκτες είναι εξαιρετικοί αθλητές, πολύ δυνατοί σε φυσική κατάσταση και είναι δύσκολο να τους παρακολουθήσεις.»

Ζλάτκο Ντάλιτς (προπονητής της Εθνικής Κροατίας): «Θα μπορούσε να ήταν καλύτερη κλήρωση, αλλά και χειρότερη. Νομίζω πως μπορούμε να κατευθυνθούμε προς την φάση των νοκ άουτ αγώνων, αλλά θα είναι δύσκολο. Η Αργεντινή είναι το φαβορί, αλλά δεν θα τα παρατήσουμε.»

Οντιόν Ιγκάλο (επιθετικός της Εθνικής Νιγηρίας): «Είμαι χαρούμενος που δεν παίζουμε με την Βραζιλία και την Γερμανία στον πρώτο γύρο. Με αυτή την κλήρωση έχουμε μία καλή ευκαιρία να προκριθούμε. Είναι δύσκολος όμιλος και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά.»

5ο Γκρουπ: Βραζιλία, Ελβετία, Κόστα Ρίκα, Σερβία

Τίτε (προπονητής της Εθνικής Βραζιλίας): «Περισσότερο από την αξιολόγηση του ομίλου, αυτό που έχω πάντα στο μυαλό μου είναι η εξέλιξη και η εδραίωση της ομάδας. Αυτοί είναι κορυφαίοι αντίπαλοι και γι΄ αυτό βρίσκονται εδώ. Θα κάνω τα πάντα για να βελτιωθούμε. Βρίσκομαι στον πάγκο της Εθνικής για 16 αγώνες, σα να είσαι τρεις μήνες σε μία ομάδα.»

Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς (προπονητής της Εθνικής Ελβετίας): «Η Βραζιλία δεν είναι η μόνη δύσκολη ομάδα του ομίλου, και οι άλλες ομάδες είναι εξίσου δύσκολες. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για την Κόστα Ρίκα, είναι περίεργη ομάδα. Η Σερβία διαθέτει πάντα καλές μονάδες και αυτή την περίοδο βρίσκονται σε πολύ καλή φόρμα.»

Σάβο Μιλόσεβιτς (αντιπρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σερβίας): «Είναι καλό να έχεις στον όμιλό σου μία ομάδα που ξεχωρίζει κι αυτή είναι η Βραζιλία, χωρίς καμία αμφισβήτηση. Οι άλλοι δύο φιναλίστ, είναι ομάδες που μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε και είμαι πεπεισμένος ότι θα προχωρήσουμε. Αρκεί να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο.»

6ο Γκρουπ: Γερμανία, Μεξικό, Σουηδία, Νότια Κορέα

Γιόακιμ Λεβ (προπονητής της Εθνικής Γερμανίας): «Από πλευράς αντιπάλων ο όμιλος παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις τον τίτλο. Αυτός είναι ο στόχος μας.»

Μάνουελ Νόιερ (γκολκίπερ της Εθνικής Γερμανίας): «Το Μεξικό παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει την Σουηδία γνωρίζοντας τι πρέπει να περιμένουμε μετά την πρόκριση εις βάρος της Ιταλίας. Η Νότια Κορέα είναι δυνατή ομάδα.»

Γιαν Άντερσον (προπονητής της Εθνικής Σουηδίας): «Ξεκάθαρα, η Γερμανία είναι το φαβορί, είναι πολύ καλή ομάδα με μεγάλη παράδοση στο ποδόσφαιρο. Δεν γνωρίζω πολλά για το Μεξικό και τη Νότια Κορέα, αλλά από δώ και πέρα θα ξεκινήσουμε να τις μελετάμε.»

7ο Γκρουπ: Βέλγιο, Παναμάς, Τυνησία, Αγγλία

Ρομπέρτο Μαρτίνεθ (προπονητής της Εθνικής Βελγίου): «Είναι ένας όμιλος με προκλήσεις, θεωρώ ότι ο πιο απαιτητικός από πλευράς ταξιδιών.»

Γλάρεθ Σαουθγκέιτ (προπονητής της Εθνικής Αγγλίας): «Το να συμμετέχω σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο για την πατρίδα μου ήταν τεράστια τιμή. Το να τους οδηγήσω εδώ ως προπονητής είναι πέρα από κάθε προσδοκία. Θυμάμαι το ματς με την Τυνησία το 1998, ήταν το πρώτο πράγμα που μου πέρασε από το μυαλό. Ήταν μία φανταστική μέρα και είναι υπέροχο που θα το ξαναζήσουμε. Γνωρίζουμε τα πάντα για το Βέλγιο, πιθανότατα έχουν τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών.»

8ο Γκρουπ: Πολωνία, Σενεγάλη, Κολομβία, Ιαπωνία

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο Twitter (επιθετικός της Εθνικής Πολωνίας): «Γεια σου αδελφέ μου Χάμες Ροντρίγκες (συμπαίκτες στη Μπάγερν με τον Κολομβιανό). Θυμάμαι τα υπέροχα γκολ που είχες πετύχει στο προηγούμενο Μουντιάλ. Ελπίζω να θυμάσαι τα δικά μου από την Ρωσία.»

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024