Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εντυπωσίασε το «Υο-κι-χι» του Μαρμαρινού στην Λυρική

Εντυπωσίασε το «Υο-κι-χι» του Μαρμαρινού στην Λυρική

...

Θερμή ήταν η υποχοδή του κοινού στην καινούργια παράσταση «Υο-κι-χι» του Μιχαήλ Μαρμαρινού, σε μουσική Φίλιππου Τσαλαχούρη, στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ.

Πρόκειται για μια μοναδική, καταπραϋντική και ευεργετική εμπειρία υψηλής τέχνης, με απαράμιλλη αισθητική και βαθιά συγκίνηση – ένα πραγματικό κόσμημα της σπουδαίας παράδοσης του ιαπωνικού θεάτρου Νο.

Στην παράσταση, το θέατρο Νο συναντά την αρχαία τραγωδία και η μουσική της αυλής των Σογκούν τις ραψωδίες των σωμάτων. Θέατρο, μουσική, ποίηση, κίνηση και λόγος ενοποιούνται σε μια πραγματική ραψωδία, σα να βλέπεις τη μουσική.

Η πλοκή βασίζεται σε ιστορικό γεγονός. Αφηγείται την ιστορία της πριγκίπισσας Υο-κι-χι που χάνει τη ζωή της και του αυτοκράτορα της Κίνας Γκένσο, ο οποίος επιφορτίζει έναν μοναχό του Ταό να αναζητήσει τον τόπο όπου αναπαύεται το πνεύμα της.

Λόγω αιφνίδιας ασθένειας της ηθοποιού Ανθής Ευστρατιάδου, τον ρόλο του Μοναχού του Ταό στις πρώτες παραστάσεις της παραγωγής Υο-κι-χι ερμήνευσε φωνητικά ο σκηνοθέτης Μιχαήλ Μαρμαρινός και κινησιολογικά η Ηλιάνα Καλαδάμη. Η προσδοκώμενη επιστροφή της ηθοποιού στην παραγωγή είναι στην παράσταση της 29ης Νοεμβρίου 2017.

Ο συνθέτης Φίλιππος Τσαλαχούρης ερμήνευσε την υποβλητική μουσική της παράστασης ζωντανά στη σκηνή, συνοδευόμενος από τρεις μουσικούς.

Τα εξαιρετικά κοστούμια και τη σκηνή με έντονο το κόκκινο χρώμα και το νερό, ένα πραγματικό κομψοτέχνημα, υπογράφει η Εύα Μανιδάκη.

Μοναδική ως Πνεύμα της Γιο-κι-χι η σπουδαία Ρένη Πιττακή, η «απόλυτη Νο ηθοποιός», όπως την χαρακτήρισε ο Μιχαήλ Μαρμαρινός.

Η παράσταση θα συνεχιστεί έως και τις 16 Δεκεμβρίου 2017.

in.gr

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024