Αναμφίβολα γνωρίζετε τον Super Mario, τον πιο διάσημο μουστακαλή υδραυλικό και ήρωα ηλεκτρονικών παιχνιδιών της Nintendo.

Γνωρίζατε όμως ότι:

  • Η πρώτη δουλειά

Όταν δημιουργήθηκε από την ιαπωνική Nintendo το 1983, ο Mario δεν ονομαζόταν Mario και δεν ήταν υδραυλικός. Το όνομά του ήταν «Jump Man», ο άλτης – όπως στο παιχνίδι – και ήταν ξυλουργός αλλά είχε ήδη μουστάκι. Πήρε το όνομα Mario επειδή η Nintendo νοίκιαζε μια αποθήκη ως έδρα της στην Αμερική, της οποίας ο ιδιοκτήτης ήταν ιδιαίτερα συμπαθητικός επειδή συμφώνησε τα ενοίκια να καταβάλλονται με καθυστέρηση. Και ναι, η Nintendo, δεν ήταν εξ αρχής γιγαντιαία εταιρεία. Για να τον ευχαριστήσουν, οι Ιάπωνες έδωσαν το όνομα αυτού του ιδιοκτήτη (Mario Segale) στον μουστακαλή χαρακτήρα τους.

  • Η ίδια φωνή

Ο Mario είναι Ιταλός, η φωνή του όμως είναι αυτή του Charles Martinet, ενός Γαλλο-αμερικανού ηθοποιού. Και, εδώ και 30 χρόνια, αποτελεί την επίσημη φωνή του Mario, ακόμα και αν ο Charles Martinet είναι σήμερα 72 ετών.

  • Η κινηματογραφική αποτυχία

Ο Mario, όπως πολλοί ήρωες μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1993. Ο Bob Hoskins ενσάρκωσε τον Mario και η ταινία υπήρξε μια διαπλανητική αποτυχία, γεγονός το οποίο αποτέλεσε παρηγοριά για εκείνον που είχε απορριφθεί κατά την διανομή των ρόλων, επειδή εκείνη την εποχή δεν ήταν αρκετά γνωστός, προκειμένου να υποδυθεί τον Mario: τον Τομ Χανκς. Ο τελευταίος αποδέχθηκε τον ρόλο του Forest Gump, λίγους μήνες αργότερα.

in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας