Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θάλασσα πλαστικών και η Καραϊβική [Βίντεο]

Θάλασσα πλαστικών και η Καραϊβική [Βίντεο]

Η βρετανίδα δύτης και φωτογράφος θαλάσσιας ζωής Κάρολιν Πάουερ οργάνωσε μια αποστολή στην Καραϊβική για να καταγράψει με τον φακό της νέες εικόνες. Όμως, η Πάουερ και οι συνεργάτες της ήρθαν αντιμέτωποι με ένα απρόβλεπτο εμπόδιο και τελικά, αντί να γίνει καταγραφή θαλάσσιων θηλαστικών, ψαριών και οικοσυστημάτων, η Πάουερ φωτογράφισε μια θάλασσα... πλαστικών αντικειμένων η οποία έχει πάρει την θέση της πραγματικής θάλασσας.

Η βρετανίδα δύτης και φωτογράφος θαλάσσιας ζωής Κάρολιν Πάουερ οργάνωσε μια αποστολή στην Καραϊβική για να καταγράψει με τον φακό της νέες εικόνες. Όμως, η Πάουερ και οι συνεργάτες της ήρθαν αντιμέτωποι με ένα απρόβλεπτο εμπόδιο και τελικά, αντί να γίνει καταγραφή θαλάσσιων θηλαστικών, ψαριών και οικοσυστημάτων, η Πάουερ φωτογράφισε μια θάλασσα… πλαστικών αντικειμένων η οποία έχει πάρει την θέση της πραγματικής θάλασσας.

Οι εικόνες που έδωσε στην δημοσιότητα η Πάουερ από την θαλάσσια περιοχή στο νησί Ροάταν στην Ονδούρα είναι σοκαριστικές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, το σκάφος της Πάουερ βρέθηκε στη μέση μιας τεράστιας θαλάσσιας χωματερής και φυσικά η φωτογράφος έσπευσε να αποτυπώσει στον φακό της την χωματερή έξω αλλά και μέσα από το νερό. Οι εικόνες της Πάουερ επαναφέρουν στην επικαιρότητα το συνεχώς διογκούμενο πρόβλημα των πλαστικών που καταλήγουν στην θάλασσα.

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο καταλήγουν στην θάλασσα περί τους δώδεκα εκ. τόνους πλαστικών αντικειμένων και έχουν δημιουργηθεί έξι μεγάλες θαλάσσιες χωματερές στον πλανήτη με τις μεγαλύτερες να βρίσκονται στον Ειρηνικό Ωκεανό.

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024