Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η κορυφαία Σβετλάνα Ζαχάροβα έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

Η κορυφαία Σβετλάνα Ζαχάροβα έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής


Η κορυφαία χορεύτρια του κόσμου έρχεται για δύο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών γεμάτη πάθος και ενέργεια. Σε μια σύγχρονη χορετυική εκδοχή της αγάπης η Σβετλάνα Ζαχάροβα θα παρουσιάσει ένα σπονδυλωτό αριστούργημα σε δημιουργίες κορυφαίων χορογράφων. Στις 24 και 25 Οκτωβρίου.

Η κορυφαία χορεύτρια του κόσμου έρχεται για δύο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών γεμάτη πάθος και ενέργεια. Σε μια σύγχρονη χορετυική εκδοχή της αγάπης η Σβετλάνα Ζαχάροβα θα παρουσιάσει ένα σπονδυλωτό αριστούργημα σε δημιουργίες κορυφαίων χορογράφων. Στις 24 και 25 Οκτωβρίου.

Μοντέρνα, ερωτική, εκρηκτική, ανατρεπτική, ιέρια του σύγχρονου χορού. Υπερθετικοί χαρακτηρισμοί που της απένειμαν πρόσφατα οι φίλοι της μοντέρνας χορευτικής φόρμας και έρχονται να προστεθούν σε κείνους που της είχε χαρίσει χρόνια τώρα ο κόσμος του κλασικού μπαλέτου: ζωντανός θρύλος, ντίβα, τσαρίνα του κλασικού χορού.

Η Σβετλάνα Ζαχάροβα, αδιαμφισβήτητα παραμένει πάντα η σημαντικότερη και διασημότερη εν ζωή χορεύτρια στον κόσμο μας. Όντως τόσο ίδια όσο και διαφορετική, αφού στο αποκορύφωμα τής τεράστιας καριέρας της στην κλασική σκηνή, επιχειρεί με επίσης τεράστια επιτυχία το θαρραλέο βήμα στην αντίπερα, μοντέρνα όχθη. Ανεβάζοντας με τον μοναδικό, δικό της τρόπο, τον σύγχρονο χορό πάνω στις πουέντ.

Η Απόλυτη Μπαλαρίνα των διάσημων Μπολσόι (prima ballerina assoluta), το πιο λαμπρό αστέρι όχι μόνον της Ρωσίας αλλά και σύμπασας της διεθνούς χορευτικής σκηνής, το μήλον της έριδος ανάμεσα στα μεγαλύτερα μπαλέτα του πλανήτη Γη (Σκάλα του Μιλάνου, Όπερα του Παρισιού, American Ballet Theater και Covent Garden), επιλέγει αυτή τη φορά, το Μέγαρο Μουσικής και την Αθήνα.

Γεμάτη πάθος κι ενέργεια, ερμηνεύοντας μία σύγχρονη χορευτική εκδοχή της αγάπης, σ’ ένα σπονδυλωτό αριστούργημα – γέφυρα ανάμεσα στον μοντέρνο και στον κλασικό χορό. Σ’ έναν πρωτοφανή για οποιαδήποτε σολίστα χορευτικό μαραθώνιο 90 λεπτών, σε μία επί σκηνής – κατάθεση ψυχής. Σε μία στενή -απίστευτης διάρκειας- επαφή της Ζαχάροβα με το κοινό της, με την αγάπη (amore) πανταχού παρούσα.

1½ ώρες με την Σβετλάνα λοιπόν, σε τρεις αποκλειστικές χορογραφίες για την ίδια, των διάσημων Patrick de Bana, Yuri Possokhov και Marguerite Donlon. Εμποτισμένες με πρωτοπόρες, μοντέρνες κινησιολογικές εκδοχές, αλλά ταυτόχρονα εδρασμένες στην κλασική παράδοση, αυτή που ανέδειξε και εκτόξευσε στο χορευτικό σύμπαν την φήμη της σπουδαίας μπαλαρίνας. Που αποδεικνύοντας περίτρανα ότι πέρα από την ανεπανάληπτη τεχνική της, διαθέτει εξίσου άφθονη τόλμη και εκφραστικότητα, αναγάγεται πλέον από το παγκόσμιο κοινό και την διεθνή κριτική στην «επί Γης Χορευτική Θεότητα».

Το “Amore” το έκανε όπως λέει η ίδια, «γιατί και τα τρία acts αντιπροσωπεύουν τρεις διαφορετικές πτυχές της αγάπης και η αγάπη πρέπει να είναι παρούσα σ’ όλη την παράσταση. Κι ο τίτλος, απλά μία λέξη που δεν χρειάζεται μετάφραση…».

Το πρώτο μέρος είναι το “Francesca da Rimini” σε χορογραφία του Yuri Possokhov, μόνιμου χορογράφου και καλλιτεχνικού διευθυντή του μπαλέτου του Σαν Φρανσίσκο. Αφηγείται την τραγική ιστορία δύο εραστών που καταδικάστηκαν στην αιώνια τιμωρία. Μία ιστορία που ενέπνευσε για την μουσική σύνθεση τον Τσαϊκόφσκι, η διάσημη ιστορία της Φραντζέσκας και του Πάολο από την κόλαση του Δάντη.

Η συνέχεια ανήκει στο “Rain Before it Falls”, ένα πλήρες λιμπρέτο για τρεις σολίστες, σε χορογραφία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Vienna State Ballet, διάσημου χορογράφου Patrick de Bana, που μάλιστα ερμηνεύει κι έναν από τους ρόλους.

«Ένα δωμάτιο, μια γυναίκα, δύο άντρες, αγάπη. Ένα τρίγωνο αγάπης και έρωτα, αρμονία, επιθυμία, πάθος, αποτυχία, κενότητα». Μυστηριακό, ατμοσφαιρικό και αφαιρετικό, το έργο συνδυάζει μ’ έναν μοναδικό τρόπο την κλασική μουσική του Johann Sebastian Bach και του Ottorino Respighi, με τα μοντέρνα ηλεκτρονικά ακούσματα του Carlos Pina-Quintana.

Τέλος, το “Strokes Through the Tail” σε χορογραφία της Marguerite Donlon από την περίφημη Donlon Dance Collective του Βερολίνου. Ένα εξαιρετικό φινάλε, στηριγμένο πάνω στην 40η συμφωνία του Mozart και με κοστούμια του διάσημου σχεδιαστή, Igor Chapurin. Όπου η μεγάλη Σβετλάνα, χορεύοντας με πέντε άνδρες σολίστες, μας καληνυχτίζει αφήνοντας την αύρα της στις πιο μαγευτικές φθινοπωρινές νύχτες μας.

Ανάμεσα στους 20 κορυφαίους σολίστες που την συντροφεύουν σ’ αυτή την παράσταση – σύνοδο αστέρων, οι φημισμένοι Denis Rodkin και Denis Savin, καθώς και το νέο χορευτικό ίνδαλμα της Ρωσίας, ο ένας και μοναδικός Mikhail Lobukhin.

in.gr

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024