Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Μαφάλντα γίνεται 54 χρόνων, αλλά παραμένει πάντα παιδί

Η Μαφάλντα γίνεται 54 χρόνων, αλλά παραμένει πάντα παιδί

Η χάρτινη ηρωίδα Μαφάλντα, αν και έχει ενηλικιωθεί εδώ και χρόνια, παραμένει πάντα το μελαχρινό κορίτσι που αγαπάει τους Beatles και μισεί τη σούπα.

Είναι χαριτωμένη, αφρατούλα, με φουντωτά μαύρα μαλλιά και πολύ περίεργη. Είναι ευγενική, επαναστάτρια και βαθιά απαισιόδοξη. Λατρεύει τους Beatles, θέλει να γίνει διερμηνέας και σιχαίνεται τη σούπα.

Η Μαφάλντα, η χάρτινη ηρωίδα του Αργεντίνου κομίστα Quino γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου του 1964 όταν ο δημιουργός της αποφάσισε να δημοσιεύσει την πρώτη ιστορία της στο εβδομαδιαίο περιοδικό “Primera Plan”.

Η ηρωίδα δημιουργήθηκε δύο χρόνια πρι,ν το 1962, για τις ανάγκες ενός διαφημιστικού που ποτέ δεν υλοποιήθηκε και πήρε το όνομα της από ένα διήγημα του Νταβίντε Βίνιας.

Από το 1964 μέχρι σήμερα η μικρή έχει βρει δεκάδες φίλους σε όλο τον κόσμο και έχει ταυτίσει το όνομα της με δεκάδες περίεργες ατάκες. Με χιούμορ και πάντα κοινωνικό σχόλιο το μελαχρινό κορίτσι φιλτράρει τα πάντα και αφήνει πολλές φορές άφωνους τους γονείς της αλλά και τον ονειροπόλο Φελίπε.

Ο τελευταίος μαζί με τον Μανολίτο, την Σουζανίτα, τον Μιγκελίτο και την Λιμπερτάδ είναι η παρέα που βοηθάει την Μαφάλντα να κάνει σκανταλιές αλλά κυρίως να περνάει την ώρα της και να αναρωτιέται από το πώς φτιάχτηκε ο κόσμος, μέχρι το πώς δουλεύει ένα ασύρματο ραδιόφωνο. Το τελευταίο το χαρακτήρισε απλώς «αντικοινωνικό» που δεν έχει πρίζα και έληξε η συζήτηση!

Οι ιστορίες της χαρακτηρίζονται από την ενήλικη αντίληψη της Μαφάλντα μαζί με μια παιδική αφέλεια και περιέργεια. Συχνά αναρωτιέται και προβληματίζεται για μεγάλα προβλήματα του κόσμου όπως ο πόλεμος και η πείνα (οι ιστορίες είναι γραμμένες το 1960-70 και έτσι κυριαρχούν ο Ψυχρός πόλεμος και ο Πόλεμος του Βιετνάμ στις ειδήσεις που ακούν οι ήρωες), άλλες φορές ειρωνεύεται τα προβλήματα της χώρας, τις κακές υποδομές και την κακή οικονομία (τα οποία συχνά μοιάζουν με παρόμοια διαχρονικά προβλήματα ανά χώρες και ανά εποχές) και συχνά απλά προσπαθεί να βρει τρόπο να αποφύγει να φάει την σούπα που τόσο σιχαίνεται και συνεχώς φτιάχνει η μαμά της.

Κατά βάθος η Μαφάλντα, αν και 54 χρόνων, παραμένει ένα –φυσιολογικό παιδί.

Νατάσα Μαστοράκου

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024