Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αμαλία Χερνάντεζ: 100 χρόνια από τη γέννηση της

Αμαλία Χερνάντεζ: 100 χρόνια από τη γέννηση της

H Αμαλία Χερνάντεζ είναι το τιμώμενο πρόσωπο της Google με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση της. Η διάσημη μεξικανή χορεύτρια και χορογράφος γεννήθηκε σαν σήμερα και πέθανε το 2000. Η ίδια ίδρυσε το Ballet Folklorico de Mexico και μέσω αυτού έκανε γνωστό τον πολιτισμό του Μεξικού σε όλο τον κόσμο

H Αμαλία Χερνάντεζ είναι το τιμώμενο πρόσωπο της Google με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση της.

Η διάσημη μεξικανή χορεύτρια και χορογράφος γεννήθηκε σαν σήμερα και πέθανε το 2000. Η ίδια ίδρυσε το Ballet Folklorico de Mexico και μέσω αυτού έκανε γνωστό τον πολιτισμό του Μεξικού σε όλο τον κόσμο.

Γεννημένη το 1917 η Χερνάντεζ μεγάλωσε σε μια εύπορη οικογένεια και πάντα ευχαριστούμε τη μητέρα της που της μετέδωσε την αγάπη για τις τέχνες. Έζησε μια εφηβεία γεμάτη ζωγραφική, τραγούδι και μαθήματα μουσικής και οι γονείς της την ενθάρρυναν πάντα να ασχοληθεί με το χορό. Της είχαν φτιάξει μάλιστα και ένα στούντιο χορού στο σπίτι τους.

Στα 17 της χρόνια ξεκίνησε να σπουδάζει το National School of Dance και παρόλο που έβαλε την καριέρα της σε δεύτερη μοίρα όταν παντρεύτηκε η ανάγκη για να εκφραστεί μέσω του χορού την οδήγησε στο Εθνικό Ινστιτούτο Καλών Τεχνών όπου δίδαξε σύγχρονο χορό.

Μετέπειτα ασχολήθηκε με τους παραδοσιακούς μεξικάνικους λαϊκούς χορούς και συνέβαλε στη δημιουργία ενός νέου στιλ χορού γνωστού ως baile folklorico.

Το 1952, η Χερνάντεζ ίδρυσε το Ballet Folklorico de Μεξικό. Ξεκινώντας με μόλις οκτώ χορευτές, ο θίασος άγγιξε τα τριακόσια άτομα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η επιτυχημένη εμφάνιση του θιάσου, για πρώτη φορά, στην τηλεόραση το 1954, τον οδήγησε σε περιοδεία στη Βόρεια Αμερική ενώ εκπροσώπησε το Μεξικό στους Παναμερικανικούς Αγώνες στο Σικάγο, το 1959.

Το μπαλέτο Folklorico de Mexico συνεχίζει την πορεία μέχρι και σήμερα. Τις πάντα εντυπωσιακές παραστάσεις του έχουν παρακολουθήσει συνολικά περισσότεροι από 22 εκατομμύρια θεατές.

Η Χερνάντεζ, μέχρι το θάνατό της, στις 5 Νοεμβρίου 2000, εργαζόταν μαζί με τις κόρες και τον εγγονό της.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024