Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι έκανε ο Γουίνι το αρκουδάκι και εκνεύρισε την Κίνα;

Τι έκανε ο Γουίνι το αρκουδάκι και εκνεύρισε την Κίνα;

Χρήστες δημοφιλών κινεζικών δικτύων διαπίστωσαν ότι αναφορές και εικόνες με το διάσημο αρκουδάκι Γουίνι απαγορεύθηκαν και σε προσπάθεια χρήσης τους, εμφανιζόταν μήνυμα με αναγραφή «παράνομο περιεχόμενο». Φαίνεται πως ο Γουίνι και η παρέα του έπεσαν θύματα λογοκρισίας από τις κινεζικές αρχές...

Χρήστες δημοφιλών κινεζικών δικτύων διαπίστωσαν ότι αναφορές και εικόνες με το διάσημο αρκουδάκι Γουίνι απαγορεύθηκαν και σε προσπάθεια χρήσης τους, εμφανιζόταν μήνυμα με αναγραφή «παράνομο περιεχόμενο».

Φαίνεται πως ο Γουίνι και η παρέα του έπεσαν θύματα λογοκρισίας από τις κινεζικές αρχές, οι οποίες δεν έχουν προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις, αλλά εικάζεται ότι ο λόγος απαγόρευσης είναι οι παλαιότερες παρομοιώσεις του αρκούδου με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Το αξιαγάπητο αρκουδάκι, δημιουργία του άγγλου συγγραφέα Α. Α. Μιλν, έχει συγκριθεί στο παρελθόν με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και οι σχετικές αναφορές έχουν αποκλειστεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα.

Οι αναρτήσεις με τον χαριτωμένο και άγαρμπο Γουίνι, καθώς και η κινεζική απόδοσή του, απαγορεύθηκαν στο κοινωνικό δίκτυο Weibo, το αντίστοιχο Twitter. Οποιοδήποτε σχόλιο με αναφορά στο «Γουίνι, το αρκουδάκι» εμφάνιζε μήνυμα, που έγραφε «παράνομο περιεχόμενο».

Παράλληλα, αφαιρέθηκαν και τα αυτοκόλλητα με εικόνες του Γουίνι από την πλατφόρμα ηλεκτρονικής συνομιλίας WeChat, η οποίο χρησιμοποιείται κατά κόρον στην Κίνα.

Ωστόσο, οι χρήστες μπορούν ακόμη να αποστέλλουν δικές τους εικόνες με το αφελές αρκουδάκι.

Οι πρώτες συγκρίσεις ανάμεσα στον Γουίνι και τον Σι Τζινπίνγκ έκαναν την εμφάνισή τους το 2013, όταν χρήστες του Διαδικτύου τοποθέτησαν πάνω σε μια φωτογραφία του κινέζου προέδρου και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μια εικόνα του Γουίνι και του φίλου του, του μικρού τίγρη.

Το 2014 φωτογραφία που έδειχνε τον Σι Τζινπίνγκ να ανταλλάσσει χειραψία με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, έγινε αντικείμενο σύγκρισης με τον Γουίνι να πιάνεται με τον φίλο του, τον γάιδαρο Άιορ.

Το 2015 πάλι, φωτογραφία που απεικονίζει τον κινέζο πρόεδρο να στέκεται όρθιος στην οροφή αυτοκινήτου παρέλασης, έγινε αντικείμενο σύγκρισης με το αυτοκίνητο του χαριτωμένου αρκούδου. Αυτή, μάλιστα, θεωρήθηκε ως η πιο λογοκριμένη φωτογραφία της χρονιάς στην Κίνα.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας είναι πολύ ευαίσθητο στις κωμικές απεικονίσεις του ηγέτη του. Ειδικά τώρα, που πλησιάζει το συνέδριο του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος το φθινόπωρο, κατά τη διάρκεια του οποίου ο πρόεδρος Σι Τζίνπινγκ αναμένεται να λάβει μια νέα θητεία στην ηγεσία της χώρας

«Καημένε μικρέ Γουίνι. Τι κακό έκανε αυτός ο αξιαγάπητος αρκούδος που λατρεύει το μέλι;» διερωτήθηκε ένας χρήστης του Weibo.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024