Οι Αρχές της Κούβας ανακοίνωσαν την αποκατάσταση ενός δικτύου ξενοδοχείων, τα οποία νοικιάζουν τα δωμάτια ανά ώρα, για τους εραστές.

Τα κρατικά «ξενοδοχεία της αγάπης» ή αλλιώς «posadas» εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Κούβα την δεκαετία του 1990. Τότε, μετατράπηκαν σε καταφύγια από τον τυφώνα.

Το κενό αυτό έσπευσαν να καλύψουν ιδιώτες, αλλά σε εξωφρενικές τιμές.

Για παράδειγμα, ένας χώρος που παρέχει ιδιώτης, με κλιματισμό, ψυγείο και άνετο κρεβάτι, κοστίζει περίπου 4,5 ευρώ για τρεις ώρες.

Το ποσό αυτό, όμως, είναι περίπου το 1/6 του μέσου μηνιαίου μισθού της Κούβας, ο οποίος κυμαίνεται στα 26 ευρώ, και φαντάζει απλησίαστο για τους περισσότερους.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, τα κρατικά ‘posadas’, τα «δωμάτια αγάπης», θα είναι φθηνότερα και θα αποτρέψουν τους εραστές από το να ασκoύν την τέχνη του έρωτα σε ανοιχτούς χώρους.

Πολλά είναι τα ζευγάρια που κάνουν έρωτα σε δημόσια θέα σε πάρκα της πόλης, στην παραλία ή στη φημισμένη μαρίνα Μαλεκόν.

Οι κρατικές αρχές Στέγασης της Αβάνα δηλώνουν ότι το νέο δίκτυο «posadas» θα είναι ιδιαίτερα επικερδές και θα βοηθήσει και όσους παλεύουν με το ζήτημα της στέγασης, το οποίο είναι αρκετά πολύπλοκο σε μια πόλη, με μεγάλο πληθυσμό και λίγα διαθέσιμα σπίτια.

Πολλές οικογένειες στην Αβάνα μοιράζονται διαμερίσματα. Μάλιστα, διαζευγμένα ζευγάρια αναγκάζονται να παραμένουν κάτω από την ίδια στέγη, λόγω της έλλειψης ελεύθερων σπιτιών.

Σχολιαστής της εφημερίδας Trabajadores θυμήθηκε τα πρώτα «δωμάτια αγάπης» που άνοιξαν στο τέλος του 19ου αιώνα στην κεντρική Αβάνα. Οι περισσότεροι Κουβανοί, μάλιστα, έχουν έντονες αναμνήσεις από αυτά.

«…τα αξέχαστα φιλιά και ο αχθοφόρος που ειδοποιούσε τους εραστές, όταν τελείωνε ο χρόνος τους».

Επιμέλεια: Μαρία Πετροπούλου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr