Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιmam Baildi: O κόσμος είναι ο πρωταγωνιστής, εμείς είμαστε οι υπηρέτες

Ιmam Baildi: O κόσμος είναι ο πρωταγωνιστής, εμείς είμαστε οι υπηρέτες

...

Συνέντευξη: Τζωρτζίνα Ντούτση / Λήψεις-Μοντάζ: Αλεξάνδρα Γρυπάρη

Οι Imam Baildi έχουν γενέθλια και γιορτάζουν τη δεκάχρονη μουσική τους πορεία με μια επετειακή περιοδεία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της περιοδείας τους οι Imam Baildi θα δώσουν μια μεγάλη συναυλία στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017. Κατά τη διάρκεια της πυρετώδους προετοιμασίας του live, ο Λύσανδρος και ο Ορέστης Φαληρέας, οι εμπνευστές του project των Imam Baildi, μίλησαν στην κάμερα του in.gr για την πορεία των 10 αυτών χρόνων, το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην Τεχνόπολη, αλλά και για το νέο δίσκο τους που θα κυκλοφορήσει το χειμώνα.

  • Δείτε στην αρχή του άρθρου τη συνέντευξη, καθώς και πλάνα από την πρόβα του συγκροτήμτος.

«Είναι πολλά αυτά που έχουμε ζήσει κατά τη διάρκεια των 10 χρόνων μας, όπως πολλά είναι και τα βήματα που έχουμε κάνει. Δεν περιμέναμε το γκρουπ να πάρει αυτόν το δρόμο και να ζήσουμε όλα αυτά.

»Αν σκεφτούμε τους Imam Baildi σε αριθμούς είναι: 10 χρόνια, 7 μέλη, 4 άλμπουμ -3 στούντιο και 1 live, ενώ έρχεται το 5ο κατά σειρά- περίπου 25 τραγούδια που έχουμε διασκευάσει στα άλμπουμ, 22 χώρες του εξωτερικού που έχουμε παίξει live –Η.Π.Α., Καναδάς, Τουρκία, Μέση Ανατολή, Αλγερία.

»Τα βασικά συστατικά που νοστίμισαν τη συνταγή των Imam Baildi είναι τα παιδιά στην μπάντα και ο τρόπος που συνεργαζόμαστε, διότι όλοι προερχόμαστε από διαφορετικό μουσικό background. Καθένα από τα μέλη του συγκροτήματος έχει μια πολύ ιδιαίτερη παρουσία και ταλέντο. To ότι είμαστε μια πολυπληθής μπάντα λειτουργεί θετικά και είμαστε τυχεροί γιατί είχαμε καλή χημεία εξαρχής. Ξέρουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλο και υπάρχει κατανόηση για όλα.

»Ο καινούριος δίσκος θα κυκλοφορήσει στο τέλος του 2017 και έχουμε ήδη παρουσιάσει τα singles Χαρά μου και Δεν μου φταίει κανείς. Η καλοκαιρινή μας περιοδεία είναι μια επετειακή περιοδεία και μετά την Ελλάδα, από Οκτώβριο, θα κάνουμε ευρωπαϊκές συναυλίες σε Παρίσι, Βερολίνο, Ζυρίχη, Λονδίνο και αλλού. Παράλληλα, στο πλαίσιο της κυκλοφορίας του νέου μας δίσκου θα κάνουμε μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων στην Αθήνα».

  • Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το στέκι των Imam Baildi, ΔΥΑΡΙ cafe, Μεγάλου Αλεξάνδρου 124, Κεραμεικός, τηλ.: 210 3426710

Οι Imam Baildi παρουσιάζουν το τραγούδι τους:

Το Δε μου φταίει κανείς ξεκίνησε σα μουσική ιδέα εδώ και 2 περίπου χρόνια.
Η μελωδία και οι πιθανές ενορχηστρώσεις ήταν στο μυαλό μας και στριφογύριζαν αρκετό καιρό. Όταν ξεκινήσαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο να δουλεύουμε πιο συστηματικά το υλικό του επόμενου άλμπουμ μας, ζητήσαμε από το Δημήτρη Μπαλογιάννη, ο οποίος είναι από τους βασικούς συνδημιουργούς στο άλμπουμ Σούλη Ανατολή (το προσωπικό prοject της τραγουδίστριάς μας, Ρένας Μόρφη) να γράψει τους στίχους.

Συζητήσαμε αρκετές εναλλακτικές, μέχρι που μια μέρα μας παρουσίασε το στίχο «Δε Μου Φταίει Κανείς», ο οποίος μας ταίριαξε απευθείας γιατί εκφράζει με έναν πολύ άμεσο τρόπο αυτό που θέλαμε να πούμε με το τραγούδι αυτό. Ότι, δηλαδή, στις σχέσεις αλλά και στη ζωή συνολικά, αναζητούμε τη λύση σε ερωτήματα κάπου αλλού, ενώ στην ουσία η ευθύνη είναι δική μας. Και ότι αν το συνειδητοποιήσεις αυτό, μπορεί να είναι συγχρόνως σκληρό αλλά και απελευθερωτικό.

Προχωρήσαμε στην ενορχήστρωση και την παραγωγή με ερεθίσματα από 60’s latin big bands όσον αφορά τα πνευστά και επιρροές από afro μουσική στα beats και τα κιθαριστικά μέρη. Και, φυσικά, το κομμάτι ολοκληρώθηκε με την μοναδική ερμηνεία της Ρένας Μόρφη.

Το video clip έκανε η ομάδα LoKey, με βάση μια τεχνική που ζωγραφίζουν τις εικόνα που τραβάνε. Άκουσαν το κομμάτι στην αρχή της χρονιάς, μας πρότειναν την ιδέα που βλέπετε στις οθόνες σας, και τα γυρίσματα έγιναν μια ηλιόλουστη μέρα του Μαρτίου, σε διάφορα σημεία γύρω από τον Κεραμεικό. Περάσαμε υπέροχα, ήταν σίγουρα από τα πιο ωραία γυρίσματα που έχουμε κάνει ποτέ.

entertainment.in.gr

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024