Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Οι Περιπέτειες του Πρίγκιπα Αχμέντ» στην πλατεία Κοτζιά

«Οι Περιπέτειες του Πρίγκιπα Αχμέντ» στην πλατεία Κοτζιά

...

Βασισμένο σε ιστορίες από τις «Χίλιες και μία Νύχτες», το φιλμ «Οι Περιπέτειες του Πρίγκιπα Αχμέντ» (1926) της πρωτοπόρου Λότε Ράινιγκερ αποτελεί ξεχωριστή στιγμή για το σινεμά μιας και θεωρείται το πρώτο μεγάλου μήκους δημιούργημα κινουμένων σχεδίων.

Η ταινία θα προβληθεί την Τετάρτη 5 Ιουλίου, στις 21:30 το βράδυ στην πλατεία Κοτζιά (είσοδος από οδό Αθηνάς), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η προβολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 7ου Athens Open Air Film Festival και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Γκαίτε.

Live μουσική από τον Larry Gus with Jay Glass Dubs.

Ο διαβολικός μάγος Μπανού ξεγελά τον Πρίγκιπα Αχμέντ και τον στέλνει σε μία επικίνδυνη αποστολή. Με το ιπτάμενο άλογό του ο Αχμέντ θα βρεθεί σε ένα απομακρυσμένο νησί που κατοικείται από δαιμόνια και εκεί θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει δράκους και πνεύματα για να σώσει την όμορφη Πριγκίπισσα Περιμπανού. Έχοντας σύμμαχο τον Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι του, θα επιστρέψει με σκοπό να εκδικηθεί τον πανούργο μάγο.

Ο Ζαν Ρενουάρ έχει δηλώσει για την ταινία ότι «η Ράινγκερ γεννήθηκε με μαγικά χέρια». Η ταινία αντλεί στοιχεία από την αρχαία παράδοση του θεάτρου σκιών και περιγράφει μέσα από τη χάρη των κινούμενων σιλουέτων της μία ιστορία για την αιώνια πάλη του καλού και του κακού.

Οι προβολές του 7th Athens Open Air Film Festival πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024