Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ντάιαν Κίτον: Από το Annie Hall στο Χάμπστεντ

Ντάιαν Κίτον: Από το Annie Hall στο Χάμπστεντ

...

Αγγελική Στελλάκη

Θα είναι για πάντα η εμβληματική Άνι Χολ, η Μέρι στο Manhattan και η Κέι Άνταμς στην τριλογία του Νονού.

Η υπέροχη Ντάιαν Κίτον, βραβευμένη με Όσκαρ για τον «Νευρικό Εραστή» του Γούντι Άλεν (και άλλες τρεις φορές υποψήφια για Όσκαρ) βραβεύτηκε φέτος με τιμητικό βραβείο AFI (American Film Awards), συνάντησε ξανά τον Γούντι Άλεν για την 40ή επέτειο της Annie Hall και πρωταγωνιστεί με τον Μπρένταν Γκλίσον στο Hampstead που βγαίνει αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες.

Είναι γνωστό ότι η 71χρονη ηθοποιός δεν μασάει τα λόγια της. Πρόσφατα είπε ότι όλοι εκείνοι που της έπλεξαν το εγκώμιο στη βράβευση του AFI (μεταξύ αυτών η Μέριλ Στριπ και η Ριζ Γουίδερσπουν) είναι άνθρωποι με τους οποίους έχει συνεργαστεί, αλλά όχι στενοί της φίλοι.

Και ερωτηθείσα πριν από μερικά χρόνια γιατί δεν παντρεύτηκε ποτέ, είπε: «Έλεγα στον εαυτό μου ότι ήθελα. Αλλά στην πραγματικότητα δεν ήθελα έναν άνδρα που θα μπορούσα να έχω. Ήθελα το όνειρο».

Η Κίτον έχει συνδεθεί ερωτικά με διάσημους σταρ όπως οι Γουόρεν Μπίτι, Γούντι Άλεν, Τζακ Νίκολοσον, Αλ Πατσίνο και Σαμ Σέπαρντ. «Έχω μία λίστα με όλους τους άνδρες που έχω φιλήσει. Ο μόνος που μου ξέφυγε είναι ο Μάθιου ΜακΚόναχι» είχε πει η ηθοποιός.

Φέτος, αναφερόμενη στη βράβευσή της στο AFI είπε: «Είναι ο γάμος που ποτέ δεν είχα και το πάρτι συνταξιοδότησης που ποτέ δεν ήθελα».

Ασυμβίβαστη, με τη δική της υπέροχη αίσθηση στυλ, επέμεινε να φορέσει το 2016 στη φωτογράφηση για το χολιγουντιανό τεύχος του Vanity Fair τα δικά της ρούχα. Το ιδιαίτερο στυλ της ήταν αυτό που μάγεψε τον Γούντι Άλεν που έφτιαξε μια ταινία για αυτήν -ίσως την καλύτερή του. Το Annie Hall (αξίζει να σημειωθεί ότι το πραγματικό όνομα της Κίτον είναι Ντάιαν Χολ) αποτελεί έναν φόρο τιμής του Γούντι Άλεν στην τότε σύντροφό του και πρωταγωνίστρια της ταινίας του. Μάλιστα, για την τιμητική βράβευση της Κίτον, ο σκηνοθέτης έκανε μια σπάνια εμφάνιση. Ο Άλεν έχει δηλώσει ότι ήταν η Κίτον εκείνη που τον ενέπνευσε να γράφει γυναικείους χαρακτήρες, καθώς επρόκειτο για μία συναρπαστική προσωπικότητα.

H Κίτον δεν έχει, επίσης, κρύψει τη μάχη που έδωσε στα 20 της με τη βουλιμία. «Δεν ήξερα πολλά πράγματα για εκείνην» δήλωσε ο Άλεν στα βραβεία AFI. «Δεν ήξερα ότι ήταν βουλιμική. Την πήγαινα σε αυτά τα πανάκριβα εστιατόρια και πλήρωνα 400 δολάρια για το δείπνο. Εάν ήξερα ότι θα έκανε εμετό θα την πήγαινα στην Pizza Hut» είπε ο Άλεν, προκαλώντας γέλιο στο κοινό, αλλά και στην ίδια την Κίτον.

Στο Hampstead (Απροσδόκητος Έρωτας) ερμηνεύει μία χήρα που ερωτεύεται τον χαρακτήρα του Μπρένταν Γκλίσον. Η ίδια έχει ιρλανδικές, αγγλικές και σκωτσέζικες ρίζες -καθώς και γερμανικές.

Στην Ντάιαν Κίτον φαίνεται πως δεν αρέσουν οι συγκινητικοί λόγοι. Από τη σκηνή του AFI αποφάσισε, λοιπόν, φέτος να ευχαριστήσει όσους την τίμησαν τραγουδώντας το «It Seems Like Old Times», τραγούδι που είχε ερμηνεύσει και στον σπουδαιότερο ίσως ρόλο της καριέρας της (το Annie Hall).

* Η ταινία «Απροσδόκητος Έρωτας» θα προβάλλεται στις αίθουσες από τις 6 Ιουλίου, σε διανομή Odeon.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024