Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι πολιτικοί που έγιναν βασιλιάδες του Twitter

Οι πολιτικοί που έγιναν βασιλιάδες του Twitter

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ μετρά 33 εκατομμύρια ακόλουθους στο Twitter και ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντα Μόντι, 31 εκατομμύρια. Εύλογα συμπεραίνει, κανείς ότι οι δυο πολιτικές φυσιογνωμίες είναι ηγέτες, όχι μόνο των μεγαλύτερων δημοκρατιών του κόσμου, αλλά και των κοινωνικών δικτύων.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ μετρά 33 εκατομμύρια ακόλουθους στο Twitter και ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, 31 εκατομμύρια. Εύλογα συμπεραίνει, κανείς, ότι οι δυο πολιτικές φυσιογνωμίες είναι ηγέτες, όχι μόνο των μεγαλύτερων δημοκρατιών του κόσμου, αλλά και των κοινωνικών δικτύων.

Ανέβηκαν στην εξουσία φλερτάροντας με το λαϊκισμό, ενώ στις ομιλίες τους, τους ακολουθούν πάντα τεράστια πλήθη. Και σίγουρα, θα είχαν πολλά να πουν σε προσωπική συνάντηση.

Ο Τραμπ υποδέχτηκε τον Μόντι στον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα. Ζητήματα όπως η ασφάλεια, οι κλιματικές αλλαγές, οι άδειες παραμονής και το εμπόριο ήταν στην ατζέντα συζήτησης. Και μπορεί οι δυο πολιτικοί να μη συμφωνούν σε όλα, έχουν, ωστόσο, ένα βασικό κοινό. Το φιλικό έδαφος που μοιράζονται στον κόσμο των κοινωνικών δικτύων.

Είναι, άλλωστε, οι ηγέτες του κόσμου με το μεγαλύτερο αριθμό ακόλουθων στο Twitter. Ο Τραμπ μετρά τους 32.8 εκατομμύρια ακόλουθους και ο Μόντι τα 31 εκατομμύρια. Και στους δυο αρέσει να μεταδίδουν τα σχέδιά τους στην ιντερνετική πλατφόρμα, να κάνουν σαφή τα οράματά τους και να διαφωνούν με επικριτές τους.

Αν συγκρίνει κανείς τα νούμερά τους στο Twitter με αυτά άλλων πολιτικών ηγετών, θα διαπιστώσει ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τρουντό μετρά 3.3 εκατ. ακόλουθους και ο Γάλλος πρωθυπουργός Εμανουέλ Μακρόν 1.5 εκατ. Η Τερέζα Μέι, δε, έχει μόνο 364.000 ακόλουθους.

Το σκηνικό αυτό αλλάζει, βεβαίως, όταν στην αρένα των κοινωνικών δικτύων μπαίνουν διάσημοι καλλιτέχνες, δισεκατομμυριούχοι και μιντιακοί κολοσσοί. Η Κέιτι Πέρι, ποπ τραγουδίστρια μετρά 100 εκατ. ακόλουθους και ο Τζάστιν Μπίμπερ 97 εκατομμύρια.

Ή όταν στην αρένα μπαίνει ο Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος αφήνει πολύ πίσω τους Τραμπ και Μόντι, μιας που τον ακολουθούν στο Twitter 91 εκατομμύρια άνθρωποι.

Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι το εξής: Μπορούν οι δυο ηγέτες να χτίσουν μια προσωπική σχέση μέσω του κοινωνικού αυτοί δικτύου; Μια σχέση που θα την χαρακτήριζε κανείς ως «διπλωματία του Twitter».

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί μια σημαντική παρατήρηση. Ενώ ο Μόντι ακολουθεί τον Τραμπ, δε συμβαίνει και το αντίθετο. Οι 45 άνθρωποι που ακολουθεί ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι κατά βάση συγγενικά πρόσωπα ή μιντιακές περσόνες.

Ο Μόντι, τώρα, ακολουθεί πάνω από 1.700 ανθρώπους, στους οποίους είναι και ο Μακρόν, η Μέι, αλλά και ο Τούρκος πρόεδρος Ρεγίπ Ερντογάν.

Βέβαια, ο Τραμπ και ο Μόντι επικοινωνούν ήδη μέσω Twitter. Ο Τραμπ, μάλιστα, μετέδωσε μέσω tweet ότι αναμένει να συζητήσει σημαντικά στρατηγικά θέματα με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, τον οποίο αποκάλεσε «αληθινό φίλο».

Θα είναι αυτή μια σχέση που θα διαρκέσει; Θα φανεί στο Twitter.

Επιμέλεια: Μαρία Πετροπούλου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024