Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Όταν η Μιρέλα Πάχου άδραξε τη μέρα

Όταν η Μιρέλα Πάχου άδραξε τη μέρα

...

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Τα τελευταία χρόνια είχαμε συνηθίσει να τη βλέπουμε στο πλευρό του Μίλτου Πασχαλίδη να χαϊδεύει τα πλήκτρα του ακορντεόν της και να μας ταξιδεύει με τη ζεστή φωνή της. Η νεαρή και ταλαντούχα Μιρέλα Πάχου, γεννημένη στη Ρόδο και κόρη του μουσικού Αγαπητού Πάχου, έχει ήδη καταφέρει να συνεργαστεί με ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής (Μικρούτσικος, Σαββόπουλος, Μαυρουδής, Μαχαιρίτσας, Νταλάρας, Πασχαλίδης, κ.α.), ενώ έχει ολοκληρώσει τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου του ίδιου Τμήματος.

Το καλοκαίρι του 2017 τη βλέπουμε σε περιοδεία ανά την Ελλάδα στο πλάι του Γιάννη Κότσιρα, έναν καλλιτέχνη που από πάντα ήθελε να συνεργαστεί μαζί του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη συνέντευξή της στο in.gr και παράλληλα ετοιμάζεται για την κυκλοφορία της νέας δισκογραφικής της δουλειάς.

Τι ρόλο έπαιξε ο πατέρας σου και μουσικός ο ίδιος, Αγαπητός Πάχος, στην ενασχόλησή σου με τη μουσική και αν θα προτιμούσαν οι γονείς σου να ακολουθήσεις τα βήματα της Νομικής, καθώς, παράλληλα, είσαι υποψήφια διδάκτωρ στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου.
«Ο Αγαπητός ήταν εκείνος που εντόπισε την ιδιαίτερη σχέση μου με τη μουσική και με παρότρυνε να εκφραστώ μέσα από αυτή, αρχικά σαν παιχνίδι, και αργότερα, από τα πέντε μου χρόνια και μετά, πιο οργανωμένα και μεθοδικά, μέσα από μαθήματα πιάνου. Οι γονείς μου ποτέ δεν ώθησαν να ασχοληθώ με τη μουσική, απλά στήριξαν και στηρίζουν τις επιλογές μου. Το βέβαιο είναι πως και οι δύο χαίρονται που δεν έχω πάψει να ακολουθώ τα βήματα της Νομικής!».

Πες μας μερικά πράγματα για το διδακτορικό σου και ποια είναι τα σχέδια και οι στόχοι σου όσον αφορά τις σπουδές σου στη Νομική;

«Ερευνώ τη νομική προστασία των κρατικών και θρησκευτικών συμβόλων σε συνταγματικό, νομοθετικό και υπερεθνικό επίπεδο. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο θέμα που ανάμεσα σε άλλα, σχετίζεται με τα ζητήματα της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους, της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων όπως η ελευθερία της τέχνης, η θρησκευτική ελευθερία και η ελευθερία της έκφρασης και τη θέση των θρησκευτικών συμβόλων στα δημόσια κτίρια (σχολεία, δικαστήρια). Στη συγκεκριμένη φάση, ο βασικός στόχος μου είναι να ολοκληρώσω τη διατριβή μου και αν είναι δυνατόν, να την αξιοποιήσω σε ακαδημαϊκό ή συμβουλευτικό επίπεδο».

H μοναδική αυτή σχέση που έχεις με το ακορντεόν, με το οποίο σε έχουμε ταυτίσει πλέον ως μουσικό, ξεκίνησε με τον Ηρακλή Βαβάτσικα. Θα ήθελες να μας μιλήσει για την αρχή αυτού του «ταξιδιού» σου;
«Ο Ηρακλής Βαβάτσικας ήταν ο λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ με το ακορντεόν! Είχα μόλις περάσει στη Νομική, είχα πάρει το πτυχίο μου στο πιάνο και σκεφτόμουν αν θα συνεχίσω για το δίπλωμα ή θα μάθω κάποιο άλλο όργανο. Ο κύβος ερρίφθη όταν άκουσα τον εξαιρετικό αυτόν ακορντεονίστα. Λίγες μέρες μετά ξεκίνησα μαθήματα».

Τύχη, εύνοια της μοίρας ή αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς οι συνεργασίες σου με τόσο μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής;
«Συμπαντική συνωμοσία (γέλια)! Η σκληρή δουλειά είναι δεδομένη, αλλά και ποιος νέος της γενιάς μου δεν δουλεύει σκληρά σήμερα; Γι’ αυτό και νιώθω πολύ τυχερή που με τίμησαν και με εμπιστεύτηκαν όλοι αυτοί οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες. Έχω πάρει πολλά και ανεκτίμητα πράγματα από αυτές τις συνεργασίες».

Φέτος το καλοκαίρι θα σε δούμε σε καλοκαιρινή περιοδεία στο πλευρό του Γιάννη Κότσιρα. Πώς προέκυψε η σύμπραξη αυτή και πώς αποφάσισες να «αποχωριστείς» τον Μίλτο Πασχαλίδη;
«Κρατώ τη συνεργασία με τον Μίλτο ως ένα πολύτιμο κομμάτι της ζωής μου. Τον αγαπώ και τον εκτιμώ απεριόριστα, ως καλλιτέχνη και ως άνθρωπο! Είχε έρθει όμως η στιγμή να κάνω κάποια πράγματα διαφορετικά. Και καθώς πάντα ήθελα να συνεργαστώ με τον Γιάννη, «άδραξα τη μέρα»!».

Οι καλοκαιρινές αυτές συναυλίες με τον Γιάννη Κότσιρα θα σημάνουν και μια περαιτέρω συνεργασία μαζί του, όπως με τις ζωντανές εμφανίσεις του Μίλτου Πασχαλίδη ή θα ακολουθήσεις έναν πιο προσωπικό δρόμο στις live εμφανίσεις σου;
«Η συνεργασία με τον Γιάννη μόλις ξεκίνησε και μακάρι να συνεχιστεί! Τώρα όσο αφορά στον προσωπικό δρόμο που αναφέρετε, όλο αυτό το διάστημα δεν έχω σταματήσει τις προσωπικές live εμφανίσεις με δικά μου τραγούδια καθώς και με άλλα ελληνικά και ξένα τραγούδια που αγαπώ».

Μίλησε μας για τις παραστάσεις σου με τον Γιάννη Κότσιρα και όσα θα ακούσουμε στις συναυλίες σας.
«Απρόβλεπτες καλοκαιρινές συναυλίες με καινούρια και παλαιότερα αγαπημένα τραγούδια από όλα τα είδη, φρέσκες διασκευές και ενορχηστρώσεις, εξαιρετικοί μουσικοί και μεγάλη διάθεση παιχνιδιού, –για να χρησιμοποιήσω τα λόγια του Γιάννη. Στο Βεάκειο θα καταλάβετε τι εννοώ!».

Γεννήθηκες και μεγάλωσες στη Ρόδο. Ως κάτοικος Αθηνών πλέον, θέλω να σε ρωτήσω ποια είναι η αγαπημένη σου γωνιά στην πρωτεύουσα και τι είναι αυτό που σε θλίβει σε αυτή;
«Λατρεύω το ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Είναι υπέροχο, μοναδικό και έχει μια ιδιαίτερη ενέργεια, ειδικά ο χώρος γύρω από την Ακρόπολη. Με θλίβει ο βανδαλισμός των μνημείων, που υποβαθμίζει το περιβάλλον και προσβάλλει την αισθητική μας. Και επίσης με θλίβουν οι νάιλον τέντες!».

Τι έρχεται για τη Μιρέλα μετά το τέλος του καλοκαιριού και των συναυλιών ανά την Ελλάδα;
«Έρχεται η κυκλοφορία του καινούργιου μου δίσκου! Σας εύχομαι καλό καλοκαίρι και σας ευχαριστώ από καρδιάς!»

entertainment.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024