Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Το θαύμα»: Από τη συγγραφέα του best seller «Το δωμάτιο» - Κερδίστε το βιβλίο

«Το θαύμα»: Από τη συγγραφέα του best seller «Το δωμάτιο» – Κερδίστε το βιβλίο

...

Την ιδιαίτερη πατρίδα της την Ιρλανδία επέλεξε η διάσημη συγγραφέας Emma Donoghue ως σκηνικό για το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο «Το Θαύμα». Αντλώντας έμπνευση από το σχεδόν άγνωστο φαινόμενο των «νηστευουσών νεανίδων» (fasting girls) που εμφανίστηκε σε Δυτική Ευρώπη και Νότια Αμερική από τον 16ο αιώνα, η Donoghue συνέθεσε ένα ψυχολογικό θρίλερ με ήρωες ανθρώπους που τα «πιστεύω» τους δοκιμάζονται από την πραγματικότητα και τα κρίσιμα διλήμματά τους μετεωρίζονται μεταξύ ζωής και θανάτου.

Η ιστορία τοποθετείται στα μέσα του 19ου αιώνα και ξεκινά με την επείγουσα επίσκεψη της Αγγλίδας νοσοκόμας Λιμπ Ράιτ στην Ιρλανδία για να παρακολουθήσει την αλλόκοτη περίπτωση ενός 11χρονου κοριτσιού, της Άννας, που μετά την πρώτη της Μετάληψη και επί τέσσερις μήνες αρνείται εντελώς το φαγητό, αλλά δεν δίνει κανένα σημάδι εξασθένισης ή πιθανού θανάτου. Ο γιατρός Μακ Μπρίαρτι που έχει καλέσει την Ράιτ, εντυπωσιασμένος από την εμπειρία και τη φήμη της –η νοσοκόμα έχει μαθητεύσει στην Κριμαία κοντά στην Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ– την ενημερώνει ότι η δουλειά της συνίσταται στο να παρακολουθεί στενά το παιδί προκειμένου να διαπιστώσει αν τρώει κρυφά. Η περίπτωση της μικρής έχει αναστατώσει το χωριό, η φήμη της έχει ξεπεράσει τα όριά του και οι πιστοί καθολικοί μιλούν απερίφραστα για θαύμα.

Ωστόσο η έμπειρη νοσοκόμα εμπιστεύεται μόνο τη λογική της και τις εξηγήσεις που δίνει η επιστήμη. Σε έναν τόπο όπου οι πάντες είναι αγκιστρωμένοι στις δεισιδαιμονίες και τις προλήψεις του και κάποιοι επενδύουν στη φήμη που θα κερδίσει το μακρινό νησί της Ευρώπης αν αποκτήσει μια νεαρή αγία, η Λιμπ βρίσκει ένα απρόσμενο σύμμαχο στο πρόσωπο του Ιρλανδού δημοσιογράφου Ουίλιαμ Μπερν ο οποίος έρχεται από το Δουβλίνο για να καλύψει το ανεξήγητο γεγονός.

Διατηρώντας την ικανότητα της να ψυχογραφεί σε βάθος τους ήρωες των βιβλίων της, η συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Το Δωμάτιο», κατόρθωσε να συνθέσει ένα συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ που διατηρεί παράλληλα τη στόφα ενός ολοζώντανου μυθιστορήματος εποχής, μια δυνατή ιστορία αγάπης με χαρακτήρες που προκαλούν ταύτιση ή απέχθεια στους αναγνώστες καθώς αναμετρώνται με τους δικούς τους προσωπικούς δαίμονες.

Συμπληρώστε τη φόρμα και κερδίστε το βιβλίο «Το θαύμα». Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με e-mail.

Διαβάστε το πρώτο κεφάλαιο

Η συγγραφέας
Γεννημένη στο Δουβλίνο το 1969, η Ιρλανδή Emma Donoghue είναι διπλά μετανάστρια: αφού πέρασε οκτώ χρόνια στο Κέμπριτζ ετοιμάζοντας το διδακτορικό της στη λογοτεχνία του δέκατου όγδοου αιώνα, εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο του Οντάριο με την οικογένειά της. Μεταναστεύει, όμως, και από το ένα λογοτεχνικό είδος στο άλλο: έχει γράψει ιστορία της λογοτεχνίας, βιογραφίες, έργα για το θέατρο και για το ραδιόφωνο, καθώς και παραμύθια και διηγήματα. Το παγκόσμιο μπεστ σέλερ της The Room (Το δωμάτιο) έγινε κινηματογραφική ταινία, ανακηρύχτηκε Καλύτερο Βιβλίο της Χρονιάς από τους New York Times και ήταν υποψήφιο για τα βραβεία Man Booker, Commonwealth και Orange.

Όροι και προϋποθέσεις διαγωνισμού

  • Οι νικητές θα παραλάβουν το αντίτυπό τους από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Παπαδόπουλος: Μασσαλίας 14, Αθήνα. Τηλ.: 210 3615334.
  • Οι νικητές εκτός Αττικής θα παραλάβουν το αντίτυπό τους ταχυδρομικώς.
  • Η κλήρωση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 15/06/2017.
  • Οι νικητές του διαγωνισμού θα ενημερωθούν μέσω e-mail από το in.gr Βιβλίο.
  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν όλα τα στοιχεία.

entertainment.in.gr

Sports in

Αυτοί οι διαιτητές σφυρίζουν τα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και Παναθηναϊκός – Άρης

Η ΚΕΔ έκανε πριν από λίγο γνωστούς τους ορισμούς της για την 8η αγωνιστική των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024