Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η μηχανή επισκευής οθόνης iPhone της Apple σε εξουσιοδοτημένα repair center

Η μηχανή επισκευής οθόνης iPhone της Apple σε εξουσιοδοτημένα repair center

H Apple θα διαθέσει σε 400 εξουσιοδοτημένα επισκευαστικά κέντρα σε 25 χώρες τις μηχανές αντικατάστασης σπασμένης οθόνης για iPhone μέχρι το τέλος του 2017, μεταδίδει το Reuters.

H Apple θα διαθέσει σε 400 εξουσιοδοτημένα επισκευαστικά κέντρα σε 25 χώρες, χωρίς ωστόσο να τα προσδιορίζει, τις μηχανές αντικατάστασης σπασμένης οθόνης για iPhone μέχρι το τέλος του 2017, μεταδίδει το Reuters.

Πρόκειται για στροφή στην πολιτική της Apple η οποία ως τώρα περιόριζε τη διάθεση της λεγόμενης Μηχανής Horizon στα δικά της καταστήματα (Apple Retail Stores), ενώ διατηρούσε μυστική την ύπαρξή της.

Εντούτοις, στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνεται ο αριθμός των πολιτειών που εισάγουν νομοθεσία που προασπίζεται το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής επισκευαστικού κέντρου (right to repair). Πάντως προς το παρόν, η Horizon Machine θα διατεθεί αρχικά σε μόλις 200 επισκευαστικά κέντρα και πριν το τέλος του έτους θα επεκταθεί σε άλλα τόσα σε 25 χώρες, σε σύνολο 4.800 τέτοιων κέντρων διεθνώς. Εκεί, οι πιλοτικές δοκιμές ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο.

Οποιοδήποτε επισκευαστικό κέντρο μπορεί να αναλάβει την αντικατάσταση σπασμένης οθόνης στο iPhone και η Apple δηλώνει στους πελάτες της πως δεν χάνουν την εγγύηση του προϊόντος, υπό την προϋπόθεση ότι ο τεχνικός δεν προκάλεσε ζημιά. Εντούτοις, η Μηχανή Horizon θεωρείται απαραίτητη για να αποφευχθούν προβλήματα, ιδιαίτερα όταν η ζημιά επηρεάζει τον αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος. Η μηχανή της Apple είναι η μόνη που μπορεί να ζητήσει από τον επεξεργαστή του τηλεφώνου να αναγνωρίσει τον αισθητήρα αυτό, χωρίς τον οποίο η συσκευή δεν ξεκλειδώνει με το άγγιγμα του δακτύλου του κατόχου του.

Η Apple επίσης δεν παρέχει γνήσια ανταλλακτικά ή τα επίσημα εγχειρίδια επισκευής σε τρίτους, πλην των εξουσιοδοτημένων επισκευαστικών της κέντρων. Η νομοθεσία που βρίσκεται σε επεξεργασία στις ΗΠΑ προβλέπει την επέκταση του δικαιώματος αυτού για τη διάθεση των επισκευαστικών manual αλλά και των γνήσιων ανταλλακτικών «σε δίκαιες τιμές» σε ανεξάρτητους τεχνικούς αλλά και στο κοινό. Από την άλλη, η Apple και άλλοι κατασκευαστές επικαλούνται το θέμα της ασφάλειας για να ανακόψουν τη διαδικασία, αφού όπως υποστηρίζουν διαφορετικά «οι χάκερ καιροφυλακτούν».

Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr: Γιατί να επιλέξετε εξουσιοδοτημένο κέντρο service Apple, εξηγεί η iSquare

Reuters,tech.in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024