Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ναρκισσισμός

Ναρκισσισμός

Τι είναι οι (επαν)εμφανίσεις του Γιάνη Βαρουφάκη; Κάτι σκιές απ' τα παλιά και κάποιο πάθος του τρελό; Είναι πρωτίστως το άγραφο ημερολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ στον καλπασμό προς την εξουσία.

Τι είναι οι (επαν)εμφανίσεις του Γιάνη Βαρουφάκη; Κάτι σκιές απ’ τα παλιά και κάποιο πάθος του τρελό; Είναι πρωτίστως το άγραφο ημερολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ στον καλπασμό προς την εξουσία. Το χρονικό μιας προαναγγελθείσης αυτοδιάψευσης. Τι χρείαν έχουμε μαρτύρων, όταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών ομολογεί ότι το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ήταν για τον Θερμαϊκό; Ή ότι η ηγετική ομάδα άδειασε το πρόγραμμα πριν στεγνώσει το μελάνι;
Εντάξει, ο Βαρουφάκης παίζει έναν ρόλο αβανταδόρικο με όρους σύγχρονου θεάματος, όπου το σολάρισμα υπερισχύει του θεάτρου συνόλου. Αυτός ήρθε κάποια στιγμή στο υπουργείο, είδε τους «αντιπάλους» στα Eurogroup και απήλθε όταν ο Αλέξης Τσίπρας επέβαλε το Ναι στο δημοψήφισμα. Είναι ο σολίστας που έχει με το μέρος του την κομματικά υπερήφανη ψυχή. Ενας «καμένος» της διαπραγμάτευσης που συμπεριφέρεται σαν άκαπνος. Ο Αλκιβιάδης που περιφέρεται στην αγορά για να διαφημίσει τον ναρκισσισμό του.
Και η ηγετική ομάδα; Είναι γνωστό ότι δεν ιδρώνει το αφτί της προκειμένου να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται, κι ας έχει τις συνέπειες του Μνημονίου. Αλλά μοιάζει να αποδέχεται το αντάρτικο του Βαρουφάκη (πέρα από κάτι μπηχτές του Νίκου Παππά παλιότερα). Ο Αλέξης Τσίπρας παίζει κατενάτσιο κάθε φορά που ο πρώην υπουργός του εμφανίζεται για το «αυθόρμητα σκηνοθετημένο» one man show. Ποιος έγραφε τελικά το πολυδιαφημισμένο αφήγημα ώστε όλοι τώρα μεριάζουν για ν’ ακουστεί ο Γιάνης; Κάτω από την επιφάνεια αντηχεί το βάθος της κομματικής συνευθύνης. Ολοι μαζί έγραψαν το αφήγημα. Απλώς άφησαν τον μουντζούρη στα χέρια του Βαρουφάκη. Ηταν επικοινωνιακός αλλά όχι τόσο καλός για τις μανούβρες που χρειαζόταν η διπλή γλώσσα του ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού – εξωτερικού. Κι έτσι τον ρόλο τον πήρε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αυτός που τώρα ακούει τον προκάτοχό του να τον κατηγορεί για συνθηκολόγηση, όχι για διαπραγμάτευση. Και οι λέξεις τι άλλο είναι από επικάλυψη των πραγμάτων;

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024