Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι νικητές του hackathon FabSpace για την αξιοποίηση γεωδεδομένων

Οι νικητές του hackathon FabSpace για την αξιοποίηση γεωδεδομένων

Agrobuddies, Inagros, Maptastic, Molia-42, Space Dementia και Aeacus ήταν οι ομάδες που διακρίθηκαν στο hackathon FabSpace HackOnEarth για την καινοτομία της ιδέας τους, την τεχνολογική προσέγγιση της λύσης, τη δυνατότητα εμπορικής αξιοποίησης, την αρτιότητα και συμπληρωματικότητα της ομάδας και το βαθμό ωριμότητας της ιδέας τους.

Agrobuddies, Inagros, Maptastic, Molia-42, Space Dementia και Aeacus ήταν οι ομάδες που διακρίθηκαν για την καινοτομία της ιδέας τους, την τεχνολογική προσέγγιση της λύσης, τη δυνατότητα εμπορικής αξιοποίησης, την αρτιότητα και συμπληρωματικότητα της ομάδας και το βαθμό ωριμότητας της ιδέας τους στο hackathon FabSpace HackOnEarth.

Στόχος του 24ωρου μαραθωνίου προγραμματισμού ήταν η δημιουργία νέων υπηρεσιών, πλατφορμών, τεχνολογιών και καινοτόμων λύσεων για κλάδους της οικονομίας, όπως η γεωργία ακριβείας και τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών, μέσω της χρήσης γεω-δεδομένων (geo-data) και γεω-πληροφορικής (geo-information), αξιοποιώντας τις υποδομές του FabSpace (Space Fabrication Lab).

  • Οι Agrobuddies παρουσίασαν μια εφαρμογή που απευθύνεται σε αγρότες, με την οποία φιλοδοξείται να βελτιστοποιηθεί η διαχείριση των καλλιεργειών τους. Η ομάδα βραβεύτηκε και κατέκτησε το χρηματικό έπαθλο που πρόσφερε το si-Cluster (Διαστημικές τεχνολογίες και εφαρμογές).
  • H Inagros κατασκεύασε μία εύχρηστη συσκευή που παρέχει απλοποιημένη πληροφόρηση στον αγρότη αξιοποιώντας δορυφορικά δεδομένα.
  • Η Maptastic σχεδίασε μια εφαρμογή για ασφαλείς θαλάσσιες τουριστικές δραστηριότητες και την πρόβλεψη ατυχημάτων.
  • Η ομάδα Molia-42 αναδείχτηκε για την δικτυακή της πλατφόρμα, η οποία μπορεί να παρέχει πληροφορίες για τη βλάστηση μίας περιοχής -κερδίζοντας χάρη σε αυτή τη συμμετοχή της σε τρίμηνο πρόγραμμα επώασης στα γραφεία της εταιρείας Geosystems Hellas.
  • Η Space Dementia παρουσίασε μια πλατφόρμα που συλλέγει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο με στόχο να μπορεί να ενημερώνει τους τουρίστες που βρίσκονται σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας.
  • Τέλος, η ομάδα Aeacus παρουσίασε μια εφαρμογή που παρέχει πληροφορίες στους αγρότες για την κατάσταση της καλλιέργειάς τους με απλό και πρακτικό τρόπο.

Όλες οι ομάδες του διαγωνισμού κέρδισαν πρόσβαση σε ένα μηνιαίο πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης για την περαιτέρω ωρίμανση των ιδεών/λύσεων τους από το Corallia στο πλαίσιο του FabSpace 2.0.

  • Το FabSpace 2.0 συγχρηματοδοτείται από το Horizon 2020 της ΕΕ. Στόχο του, η δημιουργία και η λειτουργία ενός σημείου ανοικτής πρόσβασης σε γεω-δεδομένα, εφαρμογές, λογισμικό και προκλήσεις όπου φοιτητές, ερευνητές, επίδοξοι επιχειρηματίες και απλοί πολίτες θα μπορούν να κάνουν χρήση του FabSpace και να σχεδιάζουν και να δοκιμάζουν τις δικές τους εφαρμογές. Συμμετέχουν οι UPS, UoRT, CSL, TUDA, WUT, ICCS, Aerospace Valley, BIC Lazio, WSL, Cesah, Opegieka, Corallia, Terranis, Idgeo, EBN. Περισσότερες πληροφορίες δημοσιεύονται στο https://www.fabspace.eu/

Το FabSpace HackOnEarth διοργάνωσε το Corallia στις 21-22 Απριλίου 2017 στο α2-innohub στο Μαρούσι, στο πλαίσιο του FabSpace 2.0, του Ελληνικού Δικτύου Copernicus Relay/Academy και του si-Cluster. Υλοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Εργαστηρίου Μικροϋπολογιστών του ΕΜΠ, της Geosystems Hellas, της Geospatial Enabling Technologies (GET), του Hellas Sat, της Planetek Hellas και της ESA, που παρείχαν τα βραβεία και τα γεω-δεδομένα στους συμμετέχοντες και της Lancom, η οποία προσέφερε την τεχνική και διαδικτυακή υποστήριξη.

Το έναυσμα του διαγωνισμού δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από τον Kαθ. Βασίλη Μακιό, Γενικό Διευθυντή του Corallia, o οποίος τόνισε ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία και την κινητοποίηση των νέων ανθρώπων μπορεί να προέλθει πρόοδος και ανάπτυξη στη χώρα. Ακολούθησε ο Καθ. Κωνσταντίνος Καρτάλης του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος παρουσίασε πώς μέσα από την αξιοποίηση των γεω-χωρικών δεδομένων μπορούν να προκύψουν καινοτόμες εφαρμογές για τις αστικές και αγροτικές περιοχές.

tech.in.gr

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024