Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει τρία νέα iPhone το φθινόπωρο του 2017, ένα από τα οποία θα έχει σαφώς διαφορετική σχεδίαση για να σηματοδοτήσει τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την επίσημη πρώτη παρουσίαση του iPhone το 2007. Αν και το νέο αυτό iPhone δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν το τέλος της χρονιάς, πλήθος πληροφοριών αρχίζει να κυκλοφορεί για το τι θα μπορούσε να προσθέσει η Apple στην μετά Στιβ Τζομπς εποχή.

Το ανασχεδιασμένο iPhone θα έχει οθόνη που καλύπτει ολόκληρο το μπροστινό μέρος της συσκευής, μεταφέρει το Bloomberg. Η επιλογή αυτή παραπέμπει στην οθόνη που έχει επιλέξει η Samsung για το Galaxy S8, την «οθόνη χωρίς όρια». Ομοίως, το κυρίαρχο πλήκτρο Home, λέγεται ότι θα πάρει τη μορφή επιλογής με την αφή, κρυμμένο μέσα στο γυαλί. Οι διαστάσεις του iPhone θα παραμείνουν σταθερές, η χρήσιμη όμως επιφάνεια θα είναι μεγαλύτερη. Η οθόνη θα έχει τις διαστάσεις της χρήσιμης επιφάνειας στην οθόνη του iPhone 7 Plus (5,5 ίντσες) ενώ οι διαστάσεις της συσκευής θα προσεγγίζουν αυτές στο μικρότερο iPhone 7 (4,7»).

Η αναθεώρηση της σχεδίασης του iPhone περιλαμβάνει και αλλαγή της τεχνολογίας της οθόνης, η οποία θα είναι πλέον OLED για την καλύτερη απόδοση των χρωμάτων.

Οι πληροφορίες που διαρρέουν ανώνυμα από τους προμηθευτές αναφέρονται και σε γυαλί με καμπύλες που θα αγκαλιάζει την οθόνη OLED ως τα πλάγια μέρη της συσκευής, στο σασί από αλουμίνιο ή γυαλί, ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται από πολλαπλές πηγές.

Αντικείμενο για συζήτηση αποτελούν επίσης οι αλλαγές που έκανε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής Android, με το λανσάρισμα του Samsung Galaxy S8. Ο αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος λέγεται ότι επιχειρείται να κρυφτεί επίσης πίσω από την οθόνη OLED, ωστόσο αυτό αποτελεί αναμφισβήτητα μια επιπλέον τεχνική δυσκολία και δεν αποκλείεται να μεταφερθεί στο πίσω μέρος, όπως έχει ήδη επιλέξει η Samsung.
{{{related}}}
Σε ότι αφορά τις φωτογραφικές δυνατότητες του ανασχεδιασμένου iPhone, λέγεται ότι θα αλλάξουν προσανατολισμό οι φακοί (dual lens camera) και θα τοποθετούνται κάθετα, αντί οριζόντια όπως στο iPhone 7 Plus. To αμερικανικό Bloomberg έχει αναφέρει πως η Apple εξετάζει την προσθήκη δυνατοτήτων επαυξημένης πραγματικότητας στην κάμερα του νέου iPhone, μια δυνατότητας που θα προσθέτει χρήσιμη πληροφορία σε ό,τι βλέπει η κάμερα.

Πολύς λόγος γίνεται επίσης για τσιπ που παράγονται σε ακόμη μικρότερη κλίμακα ολοκλήρωσης (από τα 16 νανόμετρα σήμερα στα 10nm), μια πρόκληση που αν αντιμετωπιστεί θα σημαίνει αυξημένη επεξεργαστική ισχύ και υποστήριξη απαιτητικών λειτουργιών, χωρίς αύξηση στην κατανάλωση της πολύτιμης ενέργειας της μπαταρίας.

tech.in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr