Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για την Ημέρα Βιβλίου 2017

Εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για την Ημέρα Βιβλίου 2017

Για δυο ημέρες, 22 και 23 Απριλίου, ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλιοπωλών Θεσσαλονίκης διοργανώνει ένα εορταστικό φάσμα εκδηλώσεων με επίκεντρο το βιβλίο, την ανάγνωση και τους αναγνώστες στο πλαίσιο της Ημέρας Βιβλίου 2017.

Για δυο ημέρες, 22 και 23 Απριλίου, ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλιοπωλών Θεσσαλονίκης διοργανώνει ένα εορταστικό φάσμα εκδηλώσεων με επίκεντρο το βιβλίο, την ανάγνωση και τους αναγνώστες στο πλαίσιο της Ημέρας Βιβλίου 2017.

Αρχικά, στις 22 Απριλίου κατά μήκος της οδού Γούναρη θα στηθεί μια γιορτή δρόμου από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. Πρόκειται για ένα οργανικό σύνολο εκδηλώσεων με κύριο άξονα τρεις δημόσιες αναγνώσεις-επιτελέσεις που αντιστοιχούν σε κύριες λειτουργίες της ανάγνωσης (παραμυθία – ταξίδι/φαντασία – ανάταση/τροφή για σκέψη). Τα κείμενα που θα αναγνωστούν αποτελούν κλασικές -και αναγνωρίσιμες- αναφορές, και έχουν συντεθεί συγκριτολογικά σε σύντομα διαλογικά επεισόδια. Συμμετέχουν ηθοποιοί, φοιτητές της γαλλικής, ελληνικής και αγγλικής φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ των τριών αναγνωστικών επεισοδίων θα εμφανιστούν στην κεντρική σκηνή στην Πλατεία Ναυαρίνου η ομάδα χορού Flamenco Semilla, η ορχήστρα του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης (κλασικό ρεπερτόριο), ο Νίκος Δημηνάκης και οι μαθητές του (beatbox σε αερόφωνα), ο Andrian Barile σολίστας του bandoneon, οι Cozy Jazz Quartet, και τη βραδιά θα κλείσουν οι Cumbia Sudamerica (ethnic, jazz, crossover). Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιούνται παράλληλες δράσεις και μικρά events στον πεζόδρομο, ο οποίος θα στολιστεί με ταμπλό και βιβλία.

Με τη δύση του ηλίου, τα κείμενα θα κατακλύσουν κυριολεκτικά την πλατεία, καθώς οι προσόψεις των γύρω κτιρίων θα μεταμορφωθούν για λίγο σε κινούμενα βιβλία, υπογραμμίζοντας τη μαγεία και τη μεταμορφωτική δράση της ανάγνωσης (με σύνθημα «διαβάζω και αλλάζω»), καθώς θα προβληθεί ένα video art animation/installation φτιαγμένο ειδικά για την ημέρα από τον καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών Μπάμπη Βενετόπουλο και την ομάδα του. Παράλληλα, θα λειτουργήσει παιδική γωνιά στην πλατεία με δράσεις σχεδιασμένες ειδικά για τους μικρούς αναγνώστες.

Στις 23 Απριλίου θα διοργανωθεί Μαραθώνιος Ανάγνωσης στην πλατεία της Ροτόντας.

entertainment.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024