Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πιστό στο ραντεβού του για 12η χρονιά το Comicdom Con Athens

Πιστό στο ραντεβού του για 12η χρονιά το Comicdom Con Athens

...

Όλα είναι έτοιμα για τη 12η διοργάνωση του Comicdom Con Athens που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 7, 8 και 9 Απριλίου 2017 στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και στο κτίριο του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Το Comicdom Con Athens αποτελεί ένα κορυφαίο θεσμό που άλλαξε τα δεδομένα στην εγχώρια σκηνή και την σχέση των Ελλήνων με τα comics.

Μερικοί μόνο από τους artists που θα συμμετέχουν στο πλούσιο πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ είναι ο πολυτάλαντος Richard McGuire, με δουλειές σε έντυπα όπως McSWEENEY’S, THE NEW YORK TIMES, LE MONDE, LIBERATION, και THE NEW YORKER, ο Benoît Sokal, δημιουργός της σειράς KRAA και των best-seller video games, SYBERIA και L’AMERZONE, η ανερχόμενη Kate Niemczyk, εικονογράφος της σειράς της Marvel MOCKINGBIRD, καθώς και ο κριτικός comics, εκπαιδευτικός, επιμελητής εκθέσεων και editor, Bill Kartalopoulos, με τον οποίο έρχεται μαζί και η φετινή διεθνής έκθεση της εκδήλωσης, η οποία αποτελείται από επιλογές απ’ την έκδοση THE BEST AMERICAN COMICS 2016, και περιλαμβάνει έργα καλλιτεχνών όπως οι Jaime Hernandez, Richard McGuire, Marc Bell, και άλλοι.

Το πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2017, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει εκθέσεις με έργα ελλήνων δημιουργών, Artists Alley, χώρο αυτοεκδόσεων, προβολές, παρουσιάσεις, ανοιχτές συζητήσεις, workshops για τις τεχνικές του σεναρίου και της εικονογράφησης, sketch events, τον Διαγωνισμό Comicdom Cosplay και την απονομή Ελληνικών Βραβείων Comics.

Όπως κάθε χρόνο, η είσοδος στο Comicdom Con Athens 2017 είναι ελεύθερη.
Ώρες λειτουργίας: 11.00-21.00 όλες τις ημέρες
Είσοδος ελεύθερη
Δείτε εδώ πληροφορίες για το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ

  • Λίγα λόγια για το Comicdom Con Athens

Το Comicdom Con Athens είναι μια τριήμερη γιορτή των comics, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και συνδιοργανώνουν η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Comicdom Press και η Ελληνοαμερικανική Ένωση. Από τη διοργάνωση του 2016, προστέθηκαν στους διοργανωτές το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων.

Οι κύριοι χώροι που φιλοξενούν το Comicdom Con Athens είναι το κεντρικό κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22) και το κτίριο του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος (Σίνα 31), τα οποία απέχουν μόλις 170 μέτρα μεταξύ τους.

Από το 2006, σε μια εκδήλωση βασισμένη στα πρότυπα αντίστοιχων διεθνών διοργανώσεων, το ελληνικό κοινό έρχεται σε επαφή με μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες μορφές Τέχνης παγκοσμίως, μέσω της παρουσίας διεθνώς καταξιωμένων δημιουργών, εκθέσεων πρωτότυπων έργων, sketch events, panels, προβολών, workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, παρουσιάσεων νέων τίτλων από ελληνικές εκδοτικές comics, bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών, καθώς και των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς (πήραν τη θέση των Comicdom Awards, το 2015), των μοναδικών βραβείων comics για τους Έλληνες δημιουργούς, στα οποία μια Ακαδημία επαγγελματιών και ειδικών του χώρου τιμά τους καλύτερους της χρονιάς που πέρασε.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Comicdom Con Athens, έχουν διοργανωθεί επιτυχημένες εκθέσεις πρωτότυπων έργων, σε συνεργασία με καταξιωμένους διεθνείς φορείς, όπως το Billy Ireland Cartoon Library & Museum, το Μουσείο Hergé και το Cartoon Art Museum του Σαν Φρανσίσκο. Στις εκθέσεις έχουν φιλοξενηθεί έργα σπουδαίων δημιουργών, όπως οι Will Eisner, Charles Schulz, Hergé, Neal Adams, Winsor McCay, Jack Davis, Bob Kane, Brian Bolland και άλλοι.

Ανάμεσα στους guests που έχει φιλοξενήσει το Comicdom Con Athens συμπεριλαμβάνονται μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής comics, όπως οι John Romita Jr., Bill Tucci, David Lloyd, Scott Lobdell, Peter Milligan, Marv Wolfman, Jean Schulz, Chris Ware, David Prudhomme, Milo Manara, Mike Carey, John Wagner, Jamie Delano και Andrew Wildman.

entertainment.in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024