Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Tesla προσπέρασε τη Ford σε χρηματιστηριακή αξία

Η Tesla προσπέρασε τη Ford σε χρηματιστηριακή αξία

Με τους επενδυτές να ενθουσιάζονται από το χάρισμα του φιλόδοξου μεγιστάνα Έλον Μασκ, η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Motors ξεπέρασε τη Ford σε κεφαλαιοποίηση στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Με τους επενδυτές να ενθουσιάζονται από το χάρισμα του φιλόδοξου μεγιστάνα Έλον Μασκ, η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Motors ξεπέρασε τη Ford σε κεφαλαιοποίηση στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η μετοχή της Tesla έκλεισε τη Δευτέρα με άνοδο 7%, ανεβάζοντας τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας στα 49 δισ. δολάρια, συγκριτικά με 46 δισ. για τη Ford.

Η θεαματική άνοδος ήρθε μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι πούλησε 25.000 αυτοκίνητα στο πρώτο τρίμηνο, αριθμός αυξημένος κατά 70% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Παρόλα αυτά οι πωλήσεις της Ford είναι μακράν περισσότερες, με 6,7 εκατομμύρια οχήματα το 2016 συγκριτικά με μόλις 76.000 για την Tesla.

«Πριν από πέντε χρόνια κανείς δεν γνώριζε τι είναι τα Tesla. Τώρα όλοι θέλουν ένα Tesla. Έχει ξεπεράσει τα αυτοκίνητα της BMW ως αντικείμενο του πόθου» σχολίασε στο BBC ο Μπεν Γκάλο, αναλυτής της Robert W Baird.

Το «μαγικό» χάρισμα του Έλον Μασκ βοηθά στην προσέλκυση ταλαντούχων στελεχών αλλά και επενδυτών, είπε.

Ο Μασκ, συνιδρυτής της PayPal, έγινε δισεκατομμυριούχος χάρη στο Διαδίκτυο αλλά σύντομα επεκτάθηκε σε πιο φιλόδοξες δραστηριότητες, όπως η πετυχημένη εταιρεία διαστημικών μεταφορών Space X.

Η μεγαλύτερη πρόσφατη επένδυση της Tesla, ύψους 5 δισ. δολαρίων, είναι ένα εργοστάσιο μπαταριών στη Νεβάδα που εκτιμάται ότι θα είναι το μεγαλύτερο κτήριο του κόσμου όταν ολοκληρωθεί. Η εγκατάσταση παράγει μπαταρίες λιθίου για τα αυτοκίνητα της Tesla καθώς και μπαταρίες υψηλών αποδόσεων για οικιακή και βιομηχανική χρήση.

Η εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα και φωτοβολταϊκά κεραμίδια που μπορούν να συνδεθούν στις μπαταρίες της για να φορτίζουν αυτοκίνητα Tesla και να καλύπτουν τις ανάγκες του νοικοκυριού.

Φέτος αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αμερικανική αγορά το νέο, φθηνότερο αυτοκίνητο της εταιρείας με την ονομασία Model 3.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024