Η προτομή του Κριστιάνο Ρονάλντο έκλεψε την παράσταση στο αεροδρόμιο της Μαδέιρα και μάλλον θα την κλέβει για πολύ καιρό ακόμα. Στα κοινωνικά δίκτυα έγινε πραγματικό πάρτι με την καλλιτεχνική δημιουργία. Και δικαιολογημένα, αφού δεν θυμίζει σε τίποτα τον ποδοσφαιριστή.

Τι έχει όμως να πει ο δημιουργός; Τα ΜΜΕ τον αναζήτησαν. Και δεν ήταν καθόλου δύσκολο να τον εντοπίσουν, αφού ζει και αυτός στη Μαδέιρα, το μικρό νησί στον Ατλαντικό, όπου γεννήθηκε ο Ρονάλντο.

Ο Εμάνουελ Σάντος (φωτογραφία) είναι νέος σε ηλικία, αυτοδίδακτος καλλιτέχνης, με λίγα έργα στο portfolio του. Εμφανίστηκε έκπληκτος για τη φασαρία που έγινε, δήλωσε βέβαια ότι δεν άκουσε τίποτα, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ο Ρονάλντο είδε την προτομή και του άρεσε.

«Μίλησα μαζί του λίγο μετά τα αποκαλυπτήρια στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου (φέρει πλέον το όνομα του ποδοσφαιριστή) και μου είπε ότι του άρεσε» είπε στη βραζιλιάνικη Oglobo.

Προφανώς ο ποδοσφαιριστής δεν πόζαρε, γιατί δεν είχε χρόνο. Έτσι, δούλεψε με φωτογραφίες.

Ο γλύπτης είπε ακόμα ότι η οικογένεια του Ρονάλντο είδε το αποτέλεσμα και ικανοποιήθηκε. Έστειλαν μάλιστα και φωτογραφίες της προτομής στον ποδοσφαιριστή, ο οποίος απάντησε θετικά. Έκανε μόνο ορισμένες παρατηρήσεις για τις ρυτίδες στα μάτια όταν γελά και αυτό ήταν όλο.

Ευχαριστημένοι ήταν και οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου.

«Ούτε ο Χριστός ικανοποιούσε τους πάντες» είπε ο Σάντος, υπογραμμίζοντας ότι έτσι συμβαίνει πάντα με την τέχνη. Σε κάποιους αρέσει και σε κάποιους προκαλεί αρνητικές εντυπώσεις.

Ρωτήθηκε επίσης και για την αμοιβή που έλαβε και ασφαλώς δεν ανέφερε το ποσόν.

Η τελετή έγινε στο αεροδρόμιο της Μαδέιρα παρουσία του προέδρου της Πορτογαλίας, Ρεμπέλου Σόουζα και του πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα. Παρών, ο Ρονάλντο με τον γιο του και την αγαπημένη του. Ο ποδοσφαιριστής δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή, χαμογέλασε, βγήκε φωτογραφίες και αποχώρησε.

Η προτομή έμεινε. Και το αεροδρόμιο της Μαδέιρα, ενδεχομένως και το νησί ολόκληρο απέκτησε νέα δόξα.

Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας