Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κλειστά «τα περισσότερα» κενά ασφαλείας, απαντά η Google για τα Wikileaks

Κλειστά «τα περισσότερα» κενά ασφαλείας, απαντά η Google για τα Wikileaks

Μετά τις αποκαλύψεις των Wikileaks για πλήθος «άγνωστα» κενά ασφαλείας σε Chrome και Android τα οποία γνώριζε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, η Google δηλώνει ότι έχει καλύψει τα «περισσότερα» από αυτά τα κενά και οι χρήστες Chrome και Android είναι προστατευμένοι.

Μετά τις αποκαλύψεις των Wikileaks για πλήθος «άγνωστα» κενά ασφαλείας σε Chrome και Android τα οποία γνώριζε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, η Google δηλώνει ότι έχει καλύψει τα «περισσότερα» από αυτά τα κενά και οι χρήστες Chrome και Android είναι προστατευμένοι. Είχε προηγηθεί ανάλογη ανακοίνωση της Apple δια εκπροσώπου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Τα υπόλοιπα κενά που δημοσιεύονται στα Wikileaks εξετάζονται», δήλωσε στο Recode η Χέδερ Άντκινς, διευθύντρια του τμήματος Ασφάλειας και Απορρήτου στην εταιρεία.

Στις 7 Μαρτίου, τα Wikileaks ανάρτησαν χιλιάδες απόρρητα και διαβαθμισμένα έγγραφα που φέρεται να αποκαλύπτουν τη δράση και τα εργαλεία χάκινγκ της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) με στόχο συσκευές τεχνολογικών κολοσσών, όπως η Apple, η Google και η Samsung. Ανάμεσά τους, κατασκοπευτικό λογισμικό που είχε αναπτύξει η Υπηρεσία με στόχο να προσβάλει φορητές συσκευές με λειτουργικά συστήματα Windows, Android, iOS, OSX και Linux, όπως και router.

Σε ότι αφορά στο Android, σύμφωνα με τα WikiLeaks, από το 2016 η CIA έχει δημιουργήσει ένα οπλοστάσιο από 24 Android «Zero Days» -όπως ονομάζονται τα κενά ασφαλείας που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί αφού διορθωθούν.

Κάποια από αυτά φέρεται να εντοπίστηκαν από την CIA, άλλα και από τις βρετανικές υπηρεσίες καθώς και την NSA και άλλες πλευρές που δεν κατονομάζονται.

Δεν είναι τόσο καλά προστατευμένα όσο λέγεται τα iPhone;

Ειδική μονάδα της CIA φέρεται να είχε βάλει, δε, στο στόχαστρο τα iPhone και iPad προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα θέσης, να ενεργοποιήσει την κάμερα και το μικρόφωνο ή να διαβάζει μηνύματα.

H Apple δηλώνει στο TechCrunch, μετά τις αποκαλύψεις, πως οι περισσότερες από τις ευπάθειες που αναφέρονται δεν συνιστούν πλέον απειλή, αφού έχουν αντιμετωπιστεί στη νεότερη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος, ενώ η εταιρεία δεσμεύεται να διερευνήσει περαιτέρω το θέμα. Συστήνει δε σε όλους τους κατόχους συσκευών τους να ενημερώσουν το iOS.

tech.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024