Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λίμνη Μαραθώνα «Εντός Αττικής»

Λίμνη Μαραθώνα «Εντός Αττικής»

Η εκπομπή – ξεναγός στα εντός της Αττικής, αυτήν την Παρασκευή μάς ξεναγεί στη λίμνη Μαραθώνα και στην πέριξ αυτής περιοχή. Εύκολα προσβάσιμη και με ελάχιστο οικονομικό κόστος, καθοριστική παράμετρος στον καιρό της κρίσης, μια εκδρομ’η στη λίμνη Μαραθώνα, μοιάζει ιδανική για να ικανοποιήσουμε χωρίς πολύ κόπο την ανάγκη για αλλαγή παραστάσεων. Η λίμνη είναι […]

Η εκπομπή – ξεναγός στα εντός της Αττικής, αυτήν την Παρασκευή μάς ξεναγεί στη λίμνη Μαραθώνα και στην πέριξ αυτής περιοχή.

Εύκολα προσβάσιμη και με ελάχιστο οικονομικό κόστος, καθοριστική παράμετρος στον καιρό της κρίσης, μια εκδρομ’η στη λίμνη Μαραθώνα, μοιάζει ιδανική για να ικανοποιήσουμε χωρίς πολύ κόπο την ανάγκη για αλλαγή παραστάσεων.

Η λίμνη είναι ένας μικρός επίγειος παράδεισος. Με κυρίαρχο το υδάτινο στοιχείο, μόλις 40 λεπτά από το κέντρο της πόλης είναι ένα μέρος, χάρη στο οποίο στις αρχές του περασμένου αιώνα οι Αθηναίοι έπαψαν να λένε το νερό-νεράκι. Το φράγμα της τεχνητής λίμνης υψώθηκε εκεί που άλλοτε έσμιγαν τα νερά δύο ορμητικών χειμάρρων, του Χάραδρου και του Βαρνάβα.

Αρχιτεκτονικό επίτευγμα για την εποχή του, ταυτίστηκε με τον εκσυγχρονισμό της χώρας, άλλαξε το τοπίο της περιοχής προς το καλύτερο. Αν αξίζει να διασχίσεις το καλλιμάρμαρο φράγμα με τα πόδια, επιβάλλεται να φτάσεις από καλά ανοιγμένους δασικούς δρόμους στην περίμετρο του υδάτινου ταμιευτήρα.

Στην Αγία Τριάδα, ένα ξωκλήσι πάνω από τη λίμνη, θ’ ακούσεις -αν σταθείς τυχερός- να κελαηδούν καναρίνια και καρδερίνες και περπατώντας μετά στον παραλίμνιο χωματόδρομο, θα έχεις το προνόμιο να ακούσεις τους ψιθύρους του νερού, να παίξεις κρυφτό με τον ήλιο ή τα σύννεφα, κάτω από θεόρατα δέντρα, κάθε λογής, να κάνεις, αν θέλεις ποδήλατο ή τρέξιμο, να παίξεις με τα παιδιά, να παρακολουθήσεις τα πουλιά που έχουν στήσει τη δική τους υδάτινη πολιτεία στα νερά της λίμνης.

Μη βιαστείς να πάρεις το δρόμο του γυρισμού. Στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ, πάνω από το φράγμα που έχει σχήμα κυρτού βέλους, λειτουργεί το Μουσείο Νερού Φράγματος Μαραθώνα. Μια επίσκεψη, κατόπιν συνεννόησης, θα σε ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, τότε που χτιζόταν ο υπέρκομψος υδατοφράκτης.

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, στις 14:15. στην ΕΡΤ2

Επιμέλεια-παρουσίαση: Χρήστος Ν.Ε. Ιερείδης.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκάβαλος.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Διονύσης Πετρουτσόπουλος.
Ηχοληψία: Κοσμάς Πεσκελίδης.
Διεύθυνση παραγωγής: Ζωή Κανελλοπούλου.
Παραγωγή: Άννα Κουρελά- View Studio.

entertainment.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024