Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς υποδέχεται την Μαρία Βαχλιώτη, την Μαρία Κουλούρη και τον Κυριάκο Συφιλτζόγλου, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 στο βιβλίο Ευριπίδης στην Κηφισιά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο δεύτερο όροφο του καταστήματος.

Οι τέσσερις ποιητές θα διαβάσουν και θα σχολιάσουν ποιήματα δικά τους, αλλά και ποιήματα άλλων, που αγαπούν, θαυμάζουν ή… ζηλεύουν. Την εκδήλωση συντονίζει ο Γιάννης Ν. Μπασκόζος, Διευθυντής του περιοδικού Ο αναγνώστης.

Ευριπίδης Βιβλιοπωλείο, Λ. Κηφισίας 310, Κηφισιά

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης:
Εμπνευστής της ιδέας υπήρξε ο έλληνας ποιητής Μιχαήλ Μήτρας. Το φθινόπωρο του 1997 πρότεινε στην Εταιρεία Συγγραφέων να υιοθετηθεί ο εορτασμός της ποίησης στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες, και να οριστεί συγκεκριμένη μέρα για αυτό.

Η εισήγησή του έφτασε με επιστολή στα χέρια του ποιητή και μελετητή της ποίησης Κώστα Στεργιόπουλου, προέδρου τότε της Εταιρείας Συγγραφέων. Η ημέρα εορτασμού -21 Μαρτίου- προτάθηκε από την ποιήτρια Λύντια Στεφάνου, η οποία έχει συμβολική σημασία, καθώς είναι η ημέρα της εαρινής ισημερίας. Η πρώτη Ημέρα Ποίησης γιορτάστηκε το 1998 στο παλιό ταχυδρομείο της Πλατείας Κοτζιά, με ελάχιστα έξοδα και μεγάλη επιτυχία.

Την επόμενη χρονιά ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, -πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO-, εισηγήθηκε στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Οργανισμού η 21η Μαρτίου να ανακηρυχθεί Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Οι χώρες της Γαλλίας, Ιταλίας, Τυνησίας, κ.α., υποστήριξαν την εισήγηση του Βασίλη Βασιλικού και η ελληνική πρόταση υπερψηφίστηκε και καθιερώθηκε.

entertainment.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr