Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκδήλωση με τον ποιητή Μιχάλη Γκανά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Εκδήλωση με τον ποιητή Μιχάλη Γκανά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

...

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς υποδέχεται την Μαρία Βαχλιώτη, την Μαρία Κουλούρη και τον Κυριάκο Συφιλτζόγλου, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 στο βιβλίο Ευριπίδης στην Κηφισιά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο δεύτερο όροφο του καταστήματος.

Οι τέσσερις ποιητές θα διαβάσουν και θα σχολιάσουν ποιήματα δικά τους, αλλά και ποιήματα άλλων, που αγαπούν, θαυμάζουν ή… ζηλεύουν. Την εκδήλωση συντονίζει ο Γιάννης Ν. Μπασκόζος, Διευθυντής του περιοδικού Ο αναγνώστης.

Ευριπίδης Βιβλιοπωλείο, Λ. Κηφισίας 310, Κηφισιά

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης:
Εμπνευστής της ιδέας υπήρξε ο έλληνας ποιητής Μιχαήλ Μήτρας. Το φθινόπωρο του 1997 πρότεινε στην Εταιρεία Συγγραφέων να υιοθετηθεί ο εορτασμός της ποίησης στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες, και να οριστεί συγκεκριμένη μέρα για αυτό.

Η εισήγησή του έφτασε με επιστολή στα χέρια του ποιητή και μελετητή της ποίησης Κώστα Στεργιόπουλου, προέδρου τότε της Εταιρείας Συγγραφέων. Η ημέρα εορτασμού -21 Μαρτίου- προτάθηκε από την ποιήτρια Λύντια Στεφάνου, η οποία έχει συμβολική σημασία, καθώς είναι η ημέρα της εαρινής ισημερίας. Η πρώτη Ημέρα Ποίησης γιορτάστηκε το 1998 στο παλιό ταχυδρομείο της Πλατείας Κοτζιά, με ελάχιστα έξοδα και μεγάλη επιτυχία.

Την επόμενη χρονιά ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, -πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO-, εισηγήθηκε στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Οργανισμού η 21η Μαρτίου να ανακηρυχθεί Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Οι χώρες της Γαλλίας, Ιταλίας, Τυνησίας, κ.α., υποστήριξαν την εισήγηση του Βασίλη Βασιλικού και η ελληνική πρόταση υπερψηφίστηκε και καθιερώθηκε.

entertainment.in.gr

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024