Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα δημοφιλέστερα app σε Android, για την επέτειο 5 χρόνων του Google Play

Τα δημοφιλέστερα app σε Android, για την επέτειο 5 χρόνων του Google Play

Η Google γιορτάζει πέντε χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του Google Play, από το οποίο διατίθενται κατά αποκλειστικότητα σε χρήστες συσκευών Android, παιχνίδια, εφαρμογές, μουσική, ταινίες και βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή.

Η Google γιορτάζει πέντε χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του Google Play, από το οποίο διατίθενται κατά αποκλειστικότητα σε χρήστες συσκευών Android, παιχνίδια, εφαρμογές, μουσική, ταινίες και βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή.

Το Google Play απευθύνεται σε 1 δισεκατομμύριο δυνητικούς πελάτες σε 190 χώρες. Διαθέτει εκατομμύρια app, 40 εκατομμύρια τραγούδια, 5 εκατομμύρια βιβλία και ταινίες. Τα ψηφιακά προϊόντα που διατίθενται χρησιμοποιούνται σε smartphone, tablet αλλά και Chromebook ή το Watch και άλλα «έξυπνα» ρολόγια με Android Wear καθώς και κάσκες εικονικής πραγματικότητας της πλατφόρμας που έχει αναπτύξει η Google (Daydream).

Με αφορμή την επέτειο, η Google δημοσιεύει τη λίστα των δημοφιλέστερων προϊόντων ανά ενότητα, τουλάχιστον στις ΗΠΑ.

Τα παιχνίδια που έχουν οι περισσότεροι εγκαταστημένα στη συσκευή τους είναι τα ακόλουθα:

Candy Crush Saga
Subway Surfers
Temple Run 2
Despicable Me
Clash of Clans

Τα app που έχουν οι περισσότεροι εγκαταστήσει στις συσκευές τους είναι τα παρακάτω -σε αυτά, δεν περιλαμβάνονται εκείνα που έρχονται εγκαταστημένα ήδη σε συσκευές με Android.

Facebook
Facebook Messenger
Pandora Radio
Instagram
Snapchat

Τα τραγούδια που αγόρασαν από το Google Play οι περισσότεροι:

Ed Sheeran – Thinking Out Loud
Lorde – Royals
Taylor Swift – Blank Space
Mark Ronson feat. Bruno Mars – Uptown Funk
Pharrell Williams – Happy

Τα άλμπουμ τραγουδιών που αγόρασαν οι περισσότεροι από το Google Play:

Adele – 25
Eminem – The Marshall Mathers LP2 (Deluxe)
Taylor Swift – 1989
Drake – If You’re Reading This It’s Too Late
Kendrick Lamar – To Pimp A Butterfly

Οι ταινίες με τις περισσότερες πωλήσεις από το Google Play:

The Interview
Frozen
Deadpool
Star Wars: The Force Awakens
Guardians of the Galaxy

Τα βιβλία με τις περισσότερες πωλήσεις στο Google Play:

Fifty Shades of Grey, του E L James
The Hunger Games trilogy, της Suzanne Collins
A Game of Thrones, του George RR Martin
The Fault in Our Stars, του John Green
Gone Girl, της Gillian Flynn

Από τα εγκαίνια του Google Play, του επίσημου καταστήματος διάθεσης εφαρμογών για την πλατφόρμα της Google, δαιμονοποιείται η επιλογή υπαρκτών εναλλακτικών καταστημάτων app, υπό το φόβο της μόλυνσης με κακόβουλο λογισμικό. Είναι γνωστό ότι δημοφιλή app από «άγνωστες πηγές», όπως τις ονομάζει η Google, έχουν όντως χρησιμοποιηθεί για αυτό το σκοπό, σύμφωνα τουλάχιστον με τις εταιρείες αντικείμενο των οποίων είναι η ασφάλεια.

Δημοφιλή app από άγνωστες πηγές «καταστρέφουν» smartphone με Android

  • Εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού ασφαλείας προειδοποιεί ότι εξαπλώνεται ταχύτατα η χρήση λογισμικού που αναλαμβάνει να καταστήσει μαριονέτες συσκευές με Android. Πρόκειται για την πρακτική της αυτόματης παραχώρησης πλήρων δικαιωμάτων στις συσκευές (auto rooting) στους δημιουργούς του κακόβουλου λογισμικού, που σερβίρονται από άγνωστες στην Google πηγές. Η εταιρεία Lookout εντόπισε 20.000 δείγματα αυτής της πρακτικής. To εξαιρετικά δημοφιλές Candy Crash, το Facebook app, το Snapchat, το Twitter app, το Whatsapp και πλήθος άλλων εφαρμογών που διατίθενται σε άλλα app store πλην του Google Play ήταν όλα μολυσμένα με το κακόβουλο λογισμικό. Οι εφαρμογές λειτουργούν όπως θα περίμενε κανείς, έχουν όμως μαζί τους εκτελεστεί και οι εντολές που κάνουν root στην συσκευή.

Από την άλλη, η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην Ε.Ε. διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις για την κατάσταση που επικρατεί στο πεδίο αυτό, διακρίνοντας ότι μπορεί η Google να χρησιμοποιεί αθέμιτες πρακτικές για να διατηρήσει την κυριαρχία της σε περισσότερους τομείς. Από την αποκλειστική διάθεση εφαρμογών -χωρίς τον πολυσυζητημένο αν και υπαρκτό κίνδυνο μόλυνσης- μέσω του Google Play, υποστηρίζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, και για να παραχωρήσει την άδεια εγκατάστασής του η Google επιβάλλει στους κατασκευαστές συσκευών να εγκαθιστούν και το Google Search ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης, του δικού της browser Chrome, τους επιβάλλει να μην επιλέγουν άλλο Android και άλλα.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτή την υπόθεση, στο tech.in.gr:

Εν τω μεταξύ, η Google έχει να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό για την ανάπτυξη εφαρμογών στην πλατφόρμα της, δίνοντας κίνητρα στους προγραμματιστές να αφοσιωθούν στο Android έναντι της πλατφόρμας της Apple και το iOS. Τον περασμένο Ιούνιο η Apple τους διεμήνυσε από το καθιερωμένο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριό της ότι προτίθεται να τους παραχωρήσει μεγαλύτερο μερίδιο από τις συνδρομές στις υπηρεσίες τους οι οποίες θα διατηρηθούν περισσότερο από ένα έτος από τους χρήστες και η Google απάντησε, παραχωρώντας 85% στον developer για όλες τις συνδρομές. Ως τώρα, η μοιρασιά ήταν 80%-30%.

Ανθή Παναγιωτάκη

tech.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024