Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μισό δισ. δολάρια στο «εφήμερο» Snapchat από κολοσσό των αμερικανικών ΜΜΕ

Μισό δισ. δολάρια στο «εφήμερο» Snapchat από κολοσσό των αμερικανικών ΜΜΕ

H NBCUniversal, ο πολυεθνικός κολοσσός της Comcast που περιλαμβάνει το NBC ένα από τα τρία μεγαλύτερα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, το στούντιο κινηματογραφικών ταινιών Universal Studios και πλήθος πάρκων ψυχαγωγίας ανά τον κόσμο, επενδύει μισό δισεκατομμύριο δολάριο στην Snap Inc., την εταιρεία πίσω από το Snapchat, την εφαρμογή επικοινωνίας με μηνύματα που αυτοκαταστρέφονται αφού τα διαβάσει ο παραλήπτης τους.

H NBCUniversal, ο πολυεθνικός κολοσσός της Comcast που περιλαμβάνει το NBC ένα από τα τρία μεγαλύτερα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, το στούντιο κινηματογραφικών ταινιών Universal Studios και πλήθος πάρκων ψυχαγωγίας ανά τον κόσμο, επενδύει μισό δισεκατομμύριο δολάριο στην Snap Inc., την εταιρεία πίσω από το Snapchat, την εφαρμογή επικοινωνίας με μηνύματα που αυτοκαταστρέφονται αφού τα διαβάσει ο παραλήπτης τους. Η επένδυση έγινε με τη συμμετοχή στην αρχική δημόσια προσφορά μετοχών της εταιρείας (IPO), με σκοπό την συγκέντωση 3,4 δισ. δολαρίων.

Η επένδυση θεωρείται σκόπιμη, αφού μέσω του Snapchat η NBCUniversal θα προωθεί τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της στο νεανικό κοινό, ερμηνεύουν αναλυτές στο Reuters. Εξάλλου, η εταιρεία ήδη αξιοποιεί το μέσο προς αυτό το σκοπό, με σκοπό να εντείνει το ενδιαφέρον για τα ψυχαγωγικά προγράμματα και τις εκπομπές του δικτύου της και τις ταινίες της με περιεχόμενο που θα παίρνει τη μορφή ροής μηνυμάτων στο Snapchat (όπως έχει ήδη κάνει με το Ε! News Showdown στην ενότητα Discover).

Η NBCUniversal, όπως και άλλα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, έχει επενδύσει ανάλογα ποσά και σε άλλα ψηφιακά μέσα τους τελευταίους 18 μήνες, σημειώνει το Reuters -400 εκατομμύρια δολάρια στο Buzzfeed και 200 εκατομμύρια δολάρια στην Vox Media που χειρίζεται τα ειδησεογραφικά The Verge και ReCode.

  • Ξέρατε ότι… Τον Σεπτέμβριο του 2016, αφού άλλαξε την επωνυμία της για να σηματοδοτήσει το γεγονός ότι η δραστηριότητά της δεν περιορίζεται στις συζητήσεις με το Snapchat, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι, ως Snap Inc. πλέον, θα διαθέτει ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου που φέρουν ενσωματωμένη «τη μικρότερη ασύρματη κάμερα στον κόσμο». Με αυτή, ο χρήστης θα τραβάει κυκλικό βίντεο σύντομης διάρκειας υπό γωνία 115 μοιρών και θα στέλνει τις αναμνήσεις του στο app μέσω Bluetooth ή WiFi.
  • Memories Snaps: Spectacles, τα «ματογυάλια» για λήψεις βίντεο 30» από το Snapchat

Reuters,tech.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024